ZF 24

Viorica Dăncilă anunţă că va discuta cu Ursula von der Leyen despre comisarul României

Viorica Dăncilă anunţă că va discuta cu Ursula von...

Autor: Roxana Din

20.10.2019, 17:07 63

„Toate statele membre privesc către România şi vor să vadă ce facem aici. În loc să negociem pentru politica agricolă comună, pentru politica de coeziune... Se discută cadrul financiar multianual la Bruxelles. Noi avem un preşedinte care e interesat doar să câştige alegerile şi după el, potopul. Deci nu ne interesează ceea ce se întâmplă cu această ţară şi cu imaginea noastră pe plan extern”, a declarat, duminică, Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă are un semnal de la Ursula von der Leyen în privinţa comisarului european din partea României, Viorica Dăncilă a lansat un atac la preşedintele Klaus Iohannis care a discutat cu preşedintele CE, cerându-i să nu numească un comisar din partea PSD.

„Nu am discutat (cu Ursula von der Leyen – n.r.), dar am văzut că a avut grijă tot acelaşi preşedinte al României, care cred că este candidatul, gândeşte în această logică a candidatului, nu a preşedintelui. Am văzut că a avut o discuţie cu doamna preşedinte al Comisiei Europene şi care a avut grijă să îi spună să nu accepte candidatul PSD. Deci exact aceeaşi logică a PNL, care trebuie să ducă problemele interne şi la Bruxelles, pentru că important e ce se întâmplă cu ei, nu ce se întâmplă cu această ţară”, a afirmat Dăncilă.

De asemenea, întrebată dacă va face şi o a treia propunere în cazul în care ultima nu va fi aprobată, Dăncilă a răspuns: „Voi avea o discuţie cu doamna preşedinte în acest sens”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmând că este „foarte îngrijorată” de situaţia comisarului din partea României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO