ZF 24

Vladescu: Pentru mine ideea de dezvoltare a fost mai importanta decit echilibrele macro

08.04.2009, 19:15 20

"N-am fost impecabil ca ministru, sigur ca as fi putut face mai mult, dar pentru mine ideea de dezvoltare a economiei a fost mai importanta decit echilibrele macroeconomice, spune Sebastian Vladescu, fostul ministru liberal al finantelor, intr-un interviu pentru ZIARUL FINANCIAR. „Desi au fost bani la buget, s-a dovedit ca avem o capacitate foarte scazuta de implementare si asa se ajungea ca fonduri alocate pentru cheltuieli de capital sa fie mutate pe alte destinatii, inclusiv salarii sau automobile. Din pacate nu se intimpla nimic pentru corectarea acestor defecte.”

In acelasi timp, el admite ca succesorul sau, Varujan Vosganian, a fost "mai mult politician decat administrator al banilor publici". Pe de alta parte, Vladescu regreta ca nu a apucat sa numeasca un administrator la Fondul Proprietarea, unde a fost pina recent sef al Comisiei de selectie, si care sa lucreze realmente in interesul actionarilor.

Cititi interviul integral in editia de maine a ZIARULUI FINANCIAR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO