ZF 24

Vladimir Putin aduce din nou arsenalul nuclear in discuţie: Liderul de la Kremlin susţine că deşi armele nucleare reprezintă un factor de descurajare, riscul unui război în lume care să le împlice este în creştere

Vladimir Putin aduce din nou arsenalul nuclear in...

Autor: Andrei Şerbănescu

09.12.2022, 13:08 124

Preşedintele Vladimir Putin a calificat arsenalul nuclear al Rusiei drept un "factor de descurajare" în conflicte, fără a se angaja să fie primul care să le folosească, scrie Bloomberg.

Avertizând că ameninţarea unui război nuclear în lume este în creştere, Putin a reiterat că Rusia se va apăra şi îşi va apăra aliaţii "cu toate mijloacele aflate la dispoziţie, dacă va fi necesar". În comentariile televizate de miercuri la o reuniune a unui consiliu pentru drepturile omului de la Kremlin, el a acuzat SUA şi aliaţii săi că fac ameninţări nucleare.

"Nu le vom flutura ca pe o lamă de ras în faţa întregii lumi, dar, bineînţeles, pornim de la faptul că ele sunt acolo", a spus el despre arsenalul rusesc. "Acesta este în mod natural un factor de descurajare, nu provoacă extinderea conflictelor, ci un factor de descurajare şi sper că toată lumea înţelege acest lucru."

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO