ZF 24

Vladimir Putin semnează legea care îi va permite să candideze pentru încă două mandate. Preşedintele rus ar putea rămâne în funcţie până în 2036

Vladimir Putin semnează legea care îi va permite să candideze pentru încă două mandate. Preşedintele rus ar putea rămâne în funcţie până în 2036

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

05.04.2021, 17:32 103

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care îi va permite să candideze pentru încă două mandate, potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul oficial al guvernului, citată de Reuters.

Legislaţia a fost aprobată luna trecută de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus.

Actualul mandat al lui Putin expiră în 2024, însă liderul de la Kremlin va putea rămâne în funcţie până în 2036 în situaţia în care se va decide să candideze din nou. Fiind născut în 1952, Vladimir Putin ar putea împlini 93 de ani în 2036.

Între timp, preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat „sprijinul neclintit” al Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei, care acuzase anterior Rusia de mobilizarea a mii de militari la frontieră şi în peninsula Crimeea, anexată de ruşi în urmă cu şapte ani.

De asemenea, săptămână trecută, Kremlinul a impus oficial preinstalarea unui software rusesc pentru toate dispozitivele smart din Rusia. Autorităţile consideră că legea reprezintă o nouă modalitate prin care companiile locale de software vor putea concura cu firmele internaţionale.

 
AFACERI DE LA ZERO