ZF 24

Vodafone primeşte un ajutor de stat de 8,19 mil. euro pentru noul centru de servicii. Costurile totale depăşesc 20 mil. euro

Vodafone primeşte un ajutor de stat de 8,19 mil. euro...

Autor: Adrian Seceleanu

02.07.2014, 11:26 859

Vodafone Technologies România SRL, compania care va opera noul centru de servicii de IT şi de suport inaugurat miercuri la Bucureşti de grupul britanic de telefonie mobilă, va primi un ajutor de stat de 8,19 milioane de euro, care acoperă parţial costurile operatorului de comunicaţii, care vor depăşi 20 mil. euro, arată datele de pe pagina web a Ministerului Finanţelor.

Compania a primit pe data de 27 iunie acordul pentru un ajutor de stat de 8,19 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi crearea a 450 de locuri de muncă, costurile totale ale Vodafone pentru înfiinţarea şi operarea centrului fiind însă mai ridicate. Conform datelor de la Finanţe, doar valoarea totală a costurilor salariale înregistrate de Vodafone se va ridica la 20,48 de milioane de euro.

Grupul britanic a investit până acum aproximativ 6,5 milioane de euro în noul centru, în care lucrează deja aproximativ 100 de persoane. Până la finele anului compania estimează că numărul de angajaţi va creşte la 750 iar în trei ani va ajunge la cel puţin 2.000.

Vodafone este al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO