ZF 24

Vodafone va investi 4,67 miliarde de dolari pentru îmbunătăţirea reţelelor mobile în ţări dezvoltate

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

03.09.2013, 20:35 466

Vodafone va cheltui până la 3 miliarde lire sterline (4,67 mld. dolari) pentru îmbunătăţirea reţelelor de telefonie mobilă 4G în ţări dezvoltate precum Marea Britanie şi Germania, în urma vânzării participaţiei de 45% deţinută la Verizon Wireless către Verizon Communications pentru 130 miliarde dolari.

Grupul britanic lansează un plan de investiţii de 6 miliarde de lire sterline numit Project Spring, iar jumătate din fonduri vor fi utilizate pentru extinderea reţelelor 4G de pe pieţe dezvoltate. Vodafone va extinde totodată reţelele 3G în alte regiuni din Europa şi pe pieţele emergente, transmite MarketWatch.

Alte investiţii vor consta în creşterea accesului la servicii broadband şi în îmbunătăţirea activităţilor de service oferite clienţilor. Directorul general al Vodafone Vittorio Colao a arătat că investiţiile au rolul să extindă cota de piaţă a grupului pe pieţe majore cum sunt cele din sudul Europei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO