ZF 24

Vodafone vinde participaţia la Vantage Towers AG, în valoare de 16 miliarde de dolari, către KKR & Co. şi Global Infrastructure Partners

Vodafone vinde participaţia la Vantage Towers AG, în...

Autor: Andrei Şerbănescu

09.11.2022, 15:32 266

Vodafone Group Plc a fost de acord să vândă un pachet de acţiuni din Vantage Towers AG către KKR & Co. şi Global Infrastructure Partners într-o afacere care evaluează afacerea la 16,2 miliarde de euro (16,3 miliarde de dolari).

Grupul britanic de telecomunicaţii a anunţat tranzacţia de 32 de euro pe acţiune pentru Vantage Towers AG, listată la Frankfurt, într-o declaraţie de miercuri, care a confirmat un raport anterior al Bloomberg News. Preţul reprezintă o primă de 12% faţă de preţul de închidere al Vantage de luni, cu o zi înainte de raport.

Conform termenilor tranzacţiei, Vodafone îşi va muta participaţia de 81,7% din Vantage într-o societate mixtă care va include KKR şi GIP. JV va face apoi o ofertă de preluare a acţiunilor în circulaţie ale Vantage, în ceea ce ar putea fi cea mai mare preluare privată a unei companii germane înregistrată vreodată, arată datele compilate de Bloomberg. RRJ Capital, al doilea cel mai mare investitor minoritar în Vantage, va susţine oferta.

Consorţiul KKR şi GIP va deţine în cele din urmă până la 50% din JV.

Acţiunile Vantage au crescut miercuri cu până la 11%. Acţiunile au crescut cu 9,9% la ora 11:40 la Frankfurt, ceea ce conferă companiei o valoare de piaţă de 16,3 miliarde de euro. Acţiunile Vodafone au scăzut cu 1,9% la Londra.

Fondul public de investiţii al Arabiei Saudite ajută la finanţarea tranzacţiei, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect, care au cerut să ofere declaraţii sub anonimat.

KKR şi GIP au fost în competiţie pentru Vantage cu o serie de alţi ofertanţi financiari şi strategici, inclusiv un consorţiu format din grupul spaniol de telecomunicaţii Cellnex Telecom SA şi fondul suveran de investiţii din Singapore GIC Pte. 

La începutul acestui an, KKR şi GIP au ratat o investiţie în afacerea cu turnuri a Deutsche Telekom AG, o participaţie fiind vândută în cele din urmă către Brookfield Asset Management Inc. şi DigitalBridge Group Inc.

UBS Group AG şi Robey Warshaw LLP au consiliat Vodafone cu privire la această tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO