ZF 24

Voinea, Halewood: Piaţa restaurantelor e complicată. A crescut numărul celor în insolvenţă

Autor: Ştefan Stan

01.06.2014, 17:00 114

Consumul de vin în România scade continuu sau în cel mai bun caz stagnează după anul 2008, când industria şi-a atins vârful, a declarat la ZF Live Lucian Voinea, managing director al Halewood Wines.

„Noi sperăm să ne menţinem volumele la fel ca anul trecut. Am pus valoare mai mare pe vinurile premium, am schimbat structura vânzărilor. Dacă vorbim de produsele premium, un vin costă în jur de 50 lei, preţ de vânzare pe fabrică. Aceste produse de obicei nu sunt listate în supermarketuri. Un vin premium pe raft la supermaketuri costă aproximativ 35 de lei, iar în restaurant preţul porneşte de la 70 de lei“, a declarat Voinea. 

Aproximativ 60% din piaţă este reprezentată de vinul alb, 5% de vinurile rose şi 35% de vinul roşu. O pondere mare o are şi consumul de vin demidulce şi dulce, dar consumatorii încep să migreze către vinul sec şi demisec.

Vedeti aici emisiunea integrala din data de 23 mai 2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO