ZF 24

Volkswagen preia o participatie de 19,9% din Suzuki, pentru 2,5 miliarde dolari

09.12.2009, 11:39 13

Suzuki Motor va vinde o participatie de 19,9% din propriileactiuni catre Volkswagen (VW), pentru 2,5 miliarde dolari, jumatatedin suma urmand sa fie folosita pentru achizitia de titluri alegrupului german, a anuntat miercuri compania japoneza, citata deReuters.

"Doi dintre cei mai mari producatori auto la nivel mondial isiunesc fortele si se pregatesc pentru provocarile viitorului.Impreuna putem maximiza oportunitatile de dezvoltare", a declaratdirectorul general al VW, Martin Winterkorn.

Directori ai VW, al treilea mare producator auto la nivelmondial, au declarat in ultima jumatate de an ca Suzuki ar fi otinta interesanta datorita experientei in productia de masini mici,care formeaza un segment esential pe pietele emergente.

"Din punct de vedere financiar, este benefic pentru Suzuki saaiba un partener de investitii in tehnologiile viitorului", aaratat Chizuko Satsukawa, analist in domeniul auto la Standard& Poor's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO