ZF 24

Volkswagen recunoaşte că a manipulat şi în Europa testele pentru noxele automobilelor diesel

Volkswagen recunoaşte că a manipulat şi în Europa...

Autor: Anca Dumitrescu

24.09.2015, 15:13 2461

"Am fost informaţi că şi în Europa sunt afectate automobile cu motoare diesel de 1,6 şi 2 litri. Vom continua să colaborăm intens cu VW pentru a afla care vehicule sunt implicate", a spus oficialul german.

Volkswagen a dezvăluit marţi că până la 11 milioane de automobile la nivel mondial conţin softul prin care este influenţat rezultatul testelor de poluare, fiind posibil ca aceste vehicule să fie incluse în programe de rechemări.

Compania a alocat 6,5 miliarde de euro, în trimestrul al treilea, pentru acoperirea costurilor legate de acest caz şi a avertizat că profitul grupului va fi afectat.

Ministerul Transporturilor investighează totodată şi vehicule ale altor producători auto, în privinţa corectitudinii testelor de poluare, a spus joi Dobrindt.

Ministrul a adăugat că se aşteaptă ca la nivel european să aibă loc în următoarele luni un acord referitor la testarea emisiilor poluante ale automobilelor, care să fie efectuată în condiţii reale, pe şosea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO