ZF 24

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele cinci luni cu 8,6%, după un minus de 27% pe zona de reparaţii şi întreţineri

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele...

Autor: Roxana Rosu

13.07.2017, 09:52 72

Volumul  lucrărilor de construcţii a scăzut în primele cinci luni ale anului cu 8,6%, serie brută, respectiv 8,9% ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna mai, lucrările de construcţii au scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 16,7%, respectiv cu 13,1%. Comparativ cu aprilie, s-a înregistrat o creştere de

10,6%, serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,3%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

În perioada ianuarie-mai, pe elemente de structură, au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 29,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 29,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,1%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 67,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 8,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi  reparaţii curente cu 27,3%, respectiv cu 23,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,6%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 53,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO