ZF 24

„Vom moderniza Opera de la Bucureşti după modelul celor din Londra sau München“

Autor: Luciana Georgescu

16.11.2014, 20:00 126
Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale Bucureşti, spune că va moderniza instituţia astfel încât ea să se apropie de modelul celor mai renumite opere de la nivel mondial, al căror business nu se concentrează exclusiv pe vânzarea de bilete, ci pe activităţi conexe legate de viaţa socială a spectatorilor şi pe turism.
 
„La Royal Opera House din Londra, spectatorii nu merg doar să vadă un spectacol. Ei vin cu două-trei ore înainte, iau masa la restaurantul din interiorul clădirii şi abia apoi merg la spectacol. Îşi petrec circa cinci-şase ore la operă, deşi spectacolul durează numai trei. Şi la München există o astfel de tradiţie. Se referă la modul în care un om îşi găseşte echilibrul social şi cultural“, a declarat Răzvan Ioan Dincă, invitat la emisiunea ZF Live. El a precizat că instituţia este în proces de transformare, ceea ce va permite ca su­prafaţa de 20.000 de metri pătraţi din centrul Capitalei să fie utilizată la capacitate mai mare şi nu doar seara, pe durata spectacolelor.
 
„Vrem să ajungem să folosim suprafaţa pe cât posibil. Vrem să deschidem un spaţiu care să funcţioneze de dimineaţă de la opt. Totodată, cafeneaua ar trebui să fie deschisă nonstop. Vrem să deschidem viziunea oamenilor“, a spus Dincă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO