ZF 24

Vosganian: Economia ar putea creşte cu 2,5% în 2013 dacă agricultura va avea un an bun

Vosganian: Economia ar putea creşte cu 2,5% în 2013...

Autor: Radu Bostan

25.07.2013, 13:58 354

Industria şi exporturile au avut creşteri bune în acest an, iar economia României ar putea avansa cu 2,2-2,5% dacă va fi susţinută şi de o recoltă bună în agricultură, a declarat astăzi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

 "În întâlnirea pe care am avut-o ieri cu reprezentanţii FMI am prezentat evoluţia pe ultimele cinci luni a sectoarelor pe care ministerul nostru le are în răspundere directă, anume industria şi exporturile. Ambele au creşteri foarte bune şi, dacă agricultura va avea o recoltă bună în acest an, vor putea toate trei să ducă la o creştere a PIB între 2,2% şi 2,5%, ceea ce va însemna practic reintrarea României într-un ciclu pozitiv de creştere economică", a declarat Vosganian într-o conferinţă de presă pe tema promovării exporturilor româneşti.

 Producţia industrială a crescut în primele cinci luni ale acestui an cu 6,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce exporturile s-au majorat cu 6%, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO