ZF 24

Vrancea: Şcoli închise şi localităţi fără curent, din cauza ninsorilor şi a viscolului

Vrancea: Şcoli închise şi localităţi fără curent,...

Autor: Petre Mazilu, MEDIAFAX

15.02.2018, 10:27 65

Potrivit ISU Vrancea, măsura suspendării cursurilor şcolare este în vigoare doar pentru ziua de joi, dar ar putea fi prelungită şi pentru vineri dacă fenomenelor meteorologice vor continua.

„Activitatea şcolară este suspendată în următoarele localităţi: Bahnele (Vintileasca), Păuneşti, Moviliţa, Şc. Gimnazială Vidra (centrala termică defectă), Sl. Bradului, Şerbăneşti (Corbiţa), Clipiceşti (Ţifeşti), Bogheşti, cu un număr total de 3673 elevi şi preşcolari”, a anunţat ISU Vrancea.

Probleme foarte mari sunt la reţelele electrice din judeţul Vrancea. Aproape 12.000 de vrânceni din 17 localităţi rurale nu au, joi dimineaţa, curent electric.

„Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică sunt înregistrate defecţiuni la 10 linii de medie tensiune afectând 17 localităţi cu 11903 abonaţi (Fitioneşti, Moviliţa, Răcoasa, Boloteşti, Reghiu, Străoane, Ţifeşti, Garoafa, Gugeşti, Bogza, Sl.Bradului, Dumitreşti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Urecheşti). Pentru remedierea defecţiunilor acţionează 15 echipe de la distribuitorul de energie electrică”, a informat ISU Vrancea.

Pe parcursul nopţii, în municipiul Focşani şi în alte patru localităţi din judeţ 18 arbori au fost doborâţi de greutatea zăpezii, iar pentru îndepărtarea lor au acţionat 58 de subofiţeri şi 16 mijloace din cadrul ISU Vrancea, 14 voluntari şi 5 mijloace din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Focşani, Câmpineanca, Dumitreşti şi Răcoasa.

Circulaţia rutieră nu a fost întreruptă sau restricţionată pe niciun sector de drum din cauza ninsori şi a viscolului. În prezent, pe toate sectoarele de drumuri naţionale se acţionează cu 22 utilaje, pe sectoarele de drumuri judeţene se acţionează cu 29 utilaje, iar pe drumurile comunale se acţionează prin grija autorităţilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO