ZF 24

Vremuri tulburi pentru companiile aeriene: Peste 4.000 de zboruri în întreaga lume au fost anulate de sărbători din cauza tulpinii Omicron

Vremuri tulburi pentru companiile aeriene: Peste 4.000 de...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.01.2022, 15:00 103

Peste 4.000 de zboruri în întreaga lume au fost anulate duminică din cauza vremii nefavorabile şi a creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează Reuters.

Printre companiile aeriene cu cele mai multe anulări s-au numărat SkyWest şi SouthWest, cu 510 şi, respectiv, 419 anulări, conform FlightAware.

Sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou sunt de obicei un moment de vârf pentru călătoriile cu avionul, dar răspândirea rapidă a variantei Omicron a forţat companiile aeriene să anuleze zborurile, deoarece piloţii şi echipajul de cabină au intrat în izolare.

De asemenea, agenţiile de transport din Statele Unite au suspendat sau redus serviciile din cauza personalului afectat de noua tulpină.

Omicron a generat un număr record de cazuri şi a atenuat festivităţile de Anul Nou în mare parte din lume.

Creşterea numărului de cazuri de COVID din SUA a determinat unele companii să-şi schimbe planurile de creştere a numărului de angajaţi care vor veni la birou.

Autorităţile americane au înregistrat sâmbătă cel puţin 346.869 de noi cazuri de coronavirus, potrivit sursei citate. Numărul deceselor din SUA cauzate de COVID-19 a crescut cu cel puţin 377, până la 828.562.

Echipajele de zbor ale companiilor aeriene din SUA au fost reticiente în a lucra ore suplimentare în timpul sărbătorilor, în ciuda ofertelor de stimulente financiare consistente. Mulţi s-au temut de pericolul infectării cu COVID-19 şi nu au salutat perspectiva de a avea de-a face cu un număr mare de pasageri, au spus unele sindicate ale companiilor aeriene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO