ZF 24

Washingtonul se teme de atacuri asupra americanilor din Rusia şi le cere cetăţenilor să evite mulţimile, să aibă mereu documentele la ei şi să îşi facă planuri urgente de evacuare din Rusia

Washingtonul se teme de atacuri asupra americanilor din...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.02.2022, 11:59 62

Ambasada Statelor Unite la Moscova a emis duminică un avertisment pentru americanii din Rusia cu privire la „pericolul unor atacuri în zonele urbane”, scrie Business Insider.

„Potrivit surselor media, au existat ameninţări cu atacul împotriva centrelor comerciale, a staţiilor de metrou şi a altor locuri aglomerate din marile zone urbane, inclusiv Moscova şi Sankt Petersburg, precum şi în zonele tensionate de la graniţa cu Ucraina”, a declarat ambasada într-un comunicat.

Ambasada le transmite americanilor „să poarte documente de identificare corespunzătoare, inclusiv un paşaport american cu viză rusă actuală”, „să rămână atenţi în locaţii aglomerate” şi „să aibă planuri de evacuare care nu se bazează pe asistenţa guvernului SUA”.

Statele Unite au cerut deja americanilor din Ucraina să plece.

Alerta de securitate vine în timp ce tensiunile dintre Rusia şi Ucraina tind să atingă punctul critic. Casa Albă a declarat sâmbătă că Rusia ar putea ataca Ucraina „în orice moment”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO