ZF 24

Wizz Air lansează zboruri pe ruta Cluj-Napoca-Basel Mulhouse Freiburg din iulie

Wizz Air lansează zboruri pe ruta Cluj-Napoca-Basel...

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2014, 17:14 1859

Operatorul low-cost Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală după numărul de pasageri transportaţi, va introduce începând din 25 iulie două noi zboruri săptămânale pe ruta Cluj-Napoca-Basel Mulhouse Freiburg (Elveţia).

’’Noua destinaţie a curselor care operează pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj este importantă nu doar pentru că se adaugă celor deja existente, ci şi deoarece EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg este situat la graniţa a trei ţări, Elveţia, Franţa şi Germania. Cele două zboruri săptămânale de la Cluj vor facilita accesul românilor în zonă, dar şi al cetăţenilor celor trei ţări interesaţi de zona Transilvaniei’’, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Noua destinaţie Basel Mulhouse este prima legătură aeriană printr-un zbor regulat cu Elveţia. Astfel, zborurile regulate care sunt operate în prezent de pe aeroportul din Cluj-Napoca ajung să asigure legături aeriene cu 11 ţări: Anglia, Austria, Franţa, Spania, Italia, Germania, Cehia, Belgia, Olanda, Elveţia şi Israel.

Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012. Operatorul maghiar zboară de pe cinci aeroporturi din România, urmând ca din această vară să zboare şi de pe aeroporutul din Craiova, către şase rute. Wizz Air operează o flotă de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigură legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO