ZF 24

Wizz Air leagă Bucureştiul de Sheffield (Marea Britanie), Malaga (Spania), Malmo (Suedia) şi Malta

Wizz Air leagă Bucureştiul de Sheffield (Marea...

Autor: Liviu Iancu

28.03.2014, 00:00 3362

Operatorul low-cost Wizz Air a anunţat joi că începând din iulie va introduce patru noi curse din Bucureşti, către Doncaster Sheffield (Marea Britanie), Malaga (Spania), Malmo (Suedia) şi Malta, şi o cursă din Cluj-Napoca spre Basel Mulhouse Freiburg, au anunţat reprezentanţii companiei.

Wizz Air a anunţat că a achiziţionat încă o aeronavă Airbus A 320, a opta cu care va opera pe baza din Bucureşti din 13 iulie.

Cu ajutorul acestei noi aeronave, Wizz Air va opera din Bucureşti 158 de zboruri săptămânale către 34 de destinaţii, reprezentând o creştere de 20% comparativ cu anul precedent.

Toate cele cinci rute vor fi operate iniţial cu două zboruri pe săptămână, iar biletele vor avea preţuri de la 129 lei. În vârful sezonului de vară rutele către Malta şi Malmo vor avea o frecvenţă de trei zboruri săptămânal. În plus, şi alte rute, mai vechi, vor beneficia de o frecvenţă sporită a zborurilor, datorită achiziţiei noilor aeronave.

Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012. Din Bucureşti au zburat aproximativ 1,7 milioane de pasageri.

Operatorul maghiar zboară de pe cinci aeroporturi din România, urmând ca din această vară să zboare şi de pe aeroporutul din Craiova, către şase rute.

Wizz Air operează o flotă de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigură legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO