ZF 24

Wolfgang Schoiswohl a fost numit numarul doi in conducerea BCR

06.02.2009, 12:32 87

Banca Nationala a Romaniei a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere al BCR de numirea lui Wolfgang Schoiswohl in pozitia de vicepresedinte executiv, membru al Comitetului Executiv al BCR, a anuntat astazi cea mai mare institutie de credit din Romania.


Schoiswohl vine la BCR dupa 23 de ani de cariera bancara in Austria, Marea Britanie, Romania si Ungaria. In cepand cu anul 2002 el a ocupat succesiv pozitiile de director executiv si vicepresedinte Corporate Banking al HVB Bank Romania, presedinte si CEO al Bancii Comerciale Ion Tiriac (functii care au urmat pozitiei de Vicepresedinte si CFO) si vicepresedinte responsabil cu afacerile Corporate al Bancii Comerciale HVB Tiriac. In ultima perioada, a fost membru al board-ului, responsabil pentru Corporate banking si Trezorerie in cadrul Volksbank Ungaria. El va coordona liniile de afaceri Corporate banking si Trezorerie & Piete de capital din cadrul BCR, se arata in comunicatul bancii.

Incepand din 04 februarie 2009, Comitetul Executiv al BCR este integral constituit si are urmatoarea componenta: Dominic Bruynseels,presedinte executiv; Helmuth Karl Hintringer, vicepresedinte executiv, financiar & riscuri; Oana Petrescu,vicepresedinte executiv, operatiuni; Martin Skopek, vicepresedinte executiv, retail & private banking; Wolfgang Schoiswohl,vicepresedinte executiv, corporate banking si trezorerie & piete de capital.

BCR este cea mai mare banca din romania, actionarul majoritar al institutiei fiind grupul austriac Erste.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO