ZF 24

YouTube a retras videoclipul nord-coreean care prezintă New York-ul distrus în flăcări

YouTube a retras videoclipul nord-coreean care prezintă...

Autor: Ion Gaidau - Mediafax

08.02.2013, 18:50 369

YouToube a informat că videoclipul nord-coreean în care New York-ul apare distrus în flăcări a fost retras de pe site, ca urmare a unei plângeri din partea producătorului american de jocuri video Activision Blizzard, care îl consideră o copie a jocului său "Call of Duty", relatează AFP.

Internauţi au realizat o înregistrare video, prezentând numeroase asemănări între joc şi videoclipul apărut sâmbătă pe contul de YouToube al site-ului oficial de informaţii al Coreei de Nord, Uriminzokkiri.

Producătorul jocului, Activision Blizzard, care trebuie să publice rezultatele sale trimestriale joi, nu a răspuns până în acest moment solicitărilor AFP.

Jocul video "Call of Duty", în care jucătorul intră în pielea unui militar, având la dispoziţie un vast arsenal de arme de foc, înregistrează un mare succes comercial, ultima sa versiune - care se petrece în 2025 - strângând un miliard de dolari în 15 zile de la apariţie, potrivit unui comunicat publicat de societatea californiană în decembrie.

În versiune nord-coreeană, realizată sub formă onirică, un tânăr se imaginează la bordul unei navete spaţiale, lansate pe orbită datorită aceluiaşi tip de rachetă testată de Coreea de Nord în decembrie.

El zboară în jurul planetei şi, la un moment dat, punctul se focalizează asupra unei Corei reunite în bucurie, după care se îndreaptă asupra unui oraş atacat de rachete, înfăşurat cu drapelul american şi construit din zgârie-nori, între care o clădire aparţinând Empire State Building de la New York, arzând şi distruşi.

"Undeva în Statele Unite, nori negri de fum se ridică spre cer", anunţa legenda videoclipului retras.

Acesta se încheie cu imaginea tânărului care dă asigurări că visul său "va deveni realitate într-o zi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO