ZF 24

Zapp renunta la emisiunea de obligatiuni

06.09.2007, 16:23 20

Compania Telemobil, cate detine pe piata locala operatorul de telefonie mobila Zapp, a anuntat ca a renuntat la planurile de a emite obligatiuni in valoare de 125 mil. dolari ? necesari pentru dezvoltarea companiei, pentru o perioada de pana la un an de zile.

"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat Piermario Di Pietro, CEO Telemobil S.A.

"Deoarece avem suportul actionarilor, este putin probabil ca in urmatoarele 6-12 luni vom incerca din nou sa accesam piata de capital", a adaugat Di Pietro.

In 26 aprilie 2007, cu ocazia unei Sedinte Extraordinare, actionarii Telemobil aprobasera emiterea de obligatiuni in valoare de 125 milioane de USD, proiect care avea ca scop principal accelerarea cresterii generale a companiei.

"Emisiunea de obligatiuni a fost vazuta ca o metoda rapida si eficienta de atragere de noi resurse financiare care urmau sa fie folosite pentru dezvoltarea generala a companiei si in special pentru extinderea retelei si lansarea unor noi servicii. Programata sa fie lansata la inceputul lunii iulie 2007, in urma unei prabusiri a pietei globale de credite care a avut loc in aceasi perioada, Telemobil S.A. impreuna cu ABN Amro au decis stoparea temporara a procesului de emitere", spun oficialii Zapp.

Conform declaratiilor facute de oficialii Telemobil S.A., compania evalueaza alte surse de finantare, inclusiv o suplimentare de fonduri din partea actionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO