ZF 24

Zborurile continuă să sufere şi spre finalul anului: British Airways va anula peste 10.000 de zboruri din programul de iarnă din cauza lipsei de personal şi a întreruperilor care au afectat industria

Zborurile continuă să sufere şi spre finalul anului:...

Autor: Andrei Şerbănescu

23.08.2022, 13:11 139

British Airways urmează să reducă peste 10.000 de zboruri din programul său de iarnă, unul dintre cele mai clare semne de până acum că şefii companiilor aeriene se aşteaptă ca lipsa de personal şi întreruperile care au afectat industria să dureze până în anul viitor, raportează Financial Times.

Este cea mai recentă lovitură pentru industria aviaţiei, care a tăiat mii de locuri de muncă în timpul pandemiei de coronavirus, luptându-se să se reangajeze suficient de repede pentru a satisface cererea în creştere pe măsură ce pasagerii se întorc.

Cele mai importante companii aeriene din lume s-au confruntat, de asemenea, cu două valuri de probleme: înrăutăţirea perspectivelor economice şi creşterea costurilor legate de combustibil, aspecte care vor mări semnificativ costurile biletelor.

British Airwars (BA) va anula 8% din zborurile pe distanţe scurte din perioada octombrie - martie, compania aeriană fiind forţată să-şi limiteze planurile de zbor de inclusiv în perioada verii. BA a anulat, de asemenea, sute de zboruri pe distanţe lungi.

John Holland-Kaye, directorul executiv al Heathrow, estimează că va dura între 12 şi 18 luni pentru ca aviaţia să îşi recupereze complet capacitatea, în timp ce şeful Qatar Airways, Akbar Al Baker, a avertizat că sectorul se va confrunta cu „câţiva ani” de probleme în spectrul lanţurilor de aprovizionare. 

Anulând zborurile în avans, directorii de la BA speră să evite haosul şi perturbarea de la începutul verii, când lipsa de personal a dus la un val de anulări de ultim moment din partea companiilor aeriene şi a aeroporturilor supraaglomerate.

Compania aeriană a declarat că va reduce zborurile pe rutele cu mai multe servicii zilnice pentru a minimiza perturbarea pasagerilor.

BA este principalul generator de profit al companiei mamă din Spania, International Airlines Group, care deţine o serie de companii aeriene, inclusiv Aer Lingus şi Iberia.

Compania a prezis luna trecută o revitalizare a profitului din acest an, în ciuda problemelor de la BA, dar a recunoscut că provocările operaţionale din Marea Britanie au fost cu adevărat „severe”.

Acţiunile transportatorului spaniol au scăzut luni cu 1%, acţiunile scăzând cu peste 30% în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO