ZF 24

Zece proiecte ale tinerilor pasionaţi de IT au câştigat la Innovation Labs în Cluj

Zece proiecte ale tinerilor pasionaţi de IT au...

Autor: Ioana Nita

11.03.2014, 00:03 486

Zeno, brăţara care monitorizează semnele vitale ale utilizatorului, şi New in town, un magazin dedicat imprimantelor 3D, sunt două dintre proiectele câştigătoare la cea de-a doua ediţie a maratonului de programare hackathon organizat la Cluj-Na­poca de Innovation Labs între 8 şi 9 martie. Evenimentul a fost organizat şi la Bucureşti în perioada 1-2 martie.

Din cele 17 idei de afaceri dezvoltate în cadrul programului, 10 proiecte au fost câştigătoare, cele mai multe echipe finaliste dezvoltând aplicaţii pentru dispozitivele mobile - Cyberrevlution (o aplicaţie mobilă care utilizează serviciile de geolocaţie pentru pasionaţii jocurilor care „vânează“ poziţia), Engineers4Clu (aplicaţie care le arată utilizatorilor locaţia şi orarul mijloacelor de transport în comun), KiLine (o aplicaţie destinată cumpărăturilor prin intermediul căreia utilizatorii au acces la reduceri personalizate), Plexis (o reţea socială mobilă care grupează membrii în funcţie de hobby-urile acestora), SpotTun (o aplicaţie folosită pentru administrarea „task-urilor“ de rutină) şi Xetten (o aplicaţie destinată comen­zilor de mâncare sănătoasă).

Celelalte proiecte care au fost selectate pentru intrarea în programul de preaccelerare Innovation Labs 2.0. sunt Quick­silver, un sistem destinat verificării validităţii biletelor prin intermediul codului de bare, şi Job Link, o platformă prin care utilizatorii au posibilitatea de a-şi oferi serviciile membrilor comunităţii în schimbul altor servicii/task-uri.

Finaliştii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj se alătură astfel celor 16 echipe din Bucureşti care vor participa în următoarele trei luni la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să dezvolte produse cu potenţial disruptiv la scară globală. La eveniment au participat peste 50 de tineri pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie care au încercat să convingă membrii juriului de potenţialul propriilor proiecte. Ei au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a crea prototipuri funcţionale, fiind consiliaţi de antreprenori din industria de profil.

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft şi al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Bitdefender, Universitatea Politehnică Bucureşti, ANIS, Akcees, Spherik Accelerator şi ProvePR.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO