ZF 24

ZF 15 minute cu un antreprenor. Radu Dumitrescu, grupul de restaurante SHC: Trebuie să redeschidem, trebuie să putem funcţiona cu distanţare socială şi cu măşti şi mănuşi astfel încât să supravieţuim

ZF 15 minute cu un antreprenor. Radu Dumitrescu, grupul de restaurante SHC: Trebuie să redeschidem, trebuie să putem funcţiona cu distanţare socială şi cu măşti şi mănuşi astfel încât să supravieţuim

Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC: Noi ne dorim să deschidem, să aducem oamenii înapoi în restaurante, să aducem angajaţii de acasă că nu mai pot trăi cu 75% din salariu. Sunt mulţi proprietari de locuinţe şi spaţii comerciale care nu au înţeles că nu avem cum să plătim chiriile. În cel mai bun caz au avut loc amânări. Noi ne dorim să deschidem pentru că din livrări nu se poate trăi. Dacă va mai dura mult situaţia asta, sunt şanse mari să închidem mulţi dintre noi.

Autor: Cristina Roşca

10.05.2020, 10:48 501

♦ Grupul de restaurante Stadio Hospitality Concept (SHC) reuneşte sub aceeaşi umbrelă localurile Stadio Restaurant cu Atrium, Social 1, restaurantul NOR (amplasat la ultimul etaj al clădirii de birouri Sky Tower, cea mai înaltă din România) şi Cişmigiu Bistro la Etaj ♦ Recent, a fost preluat şi localul 18 Lounge din zona Piaţa Presei Libere l Acelaşi grup operează şi spaţiul Iqos din Piaţa Victoriei, unde există un hub creativ, un spaţiu de evenimente şi un mic bistrou ♦ SHC are circa 350 de salariaţi şi afaceri totale estimate la 7,3 mil. euro anul trecut, cu 35% peste nivelul din 2018.

Antreprenorul Radu Dumi­tres­cu, fondatorul şi acţio­narul majoritar al busi­nes­sului SHC din do­me­niul restaurantelor, spune că lucrează cu mai multe scenarii posibile acum dat fiind că nu există niciun fel de informaţie certă privind redeschiderea sectorului HoReCa. Tocmai din acest motiv e aproape imposibil să înainteze cifre şi estimări.

„Noi avem diverse scenarii. Am făcut scenarii şi pornind de la ideea că nu deschidem deloc în 2020. Nu ştim ce se va întâmpla. Se poate întâmpla să deschidem la 15 mai sau la 15 august. Nu ştim ce va fi, aşa că nu putem înainta cifre. E foarte important momentul redeschiderii. E importantă şi starea de spirit a populaţiei, dar şi cât de mult s-au redus îmbolnăvirile şi decesele. Sunt mulţi factori de luat în seamnă”, a spus omul de afaceri în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO