ZF 24

ZF Deschiderea de Astăzi. Zuzanna Kurek, Cornerstone: Avem mulţi brokeri pentru dimensiunea bursei locale şi încă prea puţini se implică în procesele de listare ale companiilor. Prima companie pe care Cornerstone o va aduce aduce în ringul bursier în calitate de consultant autorizat va fi Safetech Innovations

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

03.08.2020, 20:50 201

Zuzanna Kurek, fondatoare a Cornerstone Communications, consultant autorizat pentru listări pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, spune că ar mai fi loc de consolidare în piaţa de brokeraj locală şi că intermediarii ar trebui să se implice mai activ în procesele de atragere a companiilor în piaţa de capital.

„Cred că avem încă prea mulţi brokeri pentru dimensiunea pieţei noastre. Cred că industria de brokeraj ar trebui să fie mai activă şi mai implicată în procesul de atragere a companiilor pe Bursă. În momentul de faţă pot spune că avem doi-trei, maximum patru, brokeri care fac demersuri în acest sens, dar sunt peste 20 de brokeri în total. Nu cred că este doar responsabilitatea Bursei de a dezvolta piaţa de capital şi a aduce noi companii în piaţă. BVB este operatorul pieţei de capital, iar rolul lui este de a sprijini ecosistemul. Brokerii trebuie să facă acest lucru aşa cum facem şi noi. Ca exemplu, am citit un articol despre compania Norofert în Ziarul Financiar şi i-am scris fondatorului şi CEO-ului. Am discutat şi despre piaţa de capital şi cred că l-am convins să aducă com­pania la Bursa de la Bucureşti. Dacă fie­care dintre cei peste 20 de brokeri locali ar avea obiectiv să abordeze cel puţin 10 com­panii într-o lună, am avea o realitate total diferită, cu mult mai mulţi potenţiali emitenţi la Bursa de la Bucureşti”, spune Zuzanna Kurek.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO