ZF 24

ZF Live. Ana Maria Butucaru, Director, Servicii de Audit, PWC România: Raportul de audit se schimbă din 2017, iar concluzia lui poate fi ”curată” sau ”cu rezerve”

ZF Live. Ana Maria Butucaru, Director, Servicii de Audit,...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2016, 14:45 900

Structura raportului de audit se va modifica începând cu situaţiile financiare pe 2016 pentru companiile listate şi începând cu 2017 şi pentru companiile de interes public, auditorul urmând să prezinte aspectele cheie şi concluzia analizei sale, care poate fi curată, cu rezerve sau cu paragrafe de atragere a atenţiei, a spus la ZF Live Ana Maria Butucaru, Director, Servicii de Audit PwC România.

”De la un raport de audit foarte standard şi opac se trece la noul format, care încorporează aspecte specifice ale firmei auditate. Auditorul va trebui să prezinte aspectele care l-au ţinut treaz noaptea şi să explice modul în care le-a adresat şi dialogul cu managementul companiei.”

Formatul raportului este stabilit prin standarde internaţionale ISA şi tot în baza lor s-a făcut această schimbare. Noul format asigură o transparenţă mai mare şi arată investitorilor cum şi-a format auditorul opinia şi aspectele cheie ale raportului său.

”Investitorii, finanţatorii, publicul şi managementul companiei vor profita de noul raport, va evidenţia mai clar situaţia companiei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO