ZF 24

ZF Live. Ileana Guţu, PwC România: Pe termen lung investiţiile pe piaţa de capital rentează, se obţine un plus, dar trebuie să te ţină nervii

ZF Live. Ileana Guţu, PwC România: Pe termen lung investiţiile pe piaţa de capital rentează, se obţine un plus, dar trebuie să te ţină nervii

Ileana Guţu, PwC România: Criza actuală ar putea reprezenta o oportunitate pentru cei care vor să investească în piaţa de capital din perspectiva faptului că se poate cumpăra mai ieftin faţă de finalul anului anterior.

Autor: Miruna Diaconu

17.04.2020, 18:12 1396

În perioada 1 ianuarie 2012 – 30 martie 2020, indicii pieţei de capital au generat un câştig suplimentar (peste cel al obligaţiunilor guvernamentale) de 4,8% în cazul BET şi, respectiv, 13,9% în cazul BET-TR.

Investiţiile pe piaţa de capital pot însemna pe termen lung plasamente rentabile, dar este nevoie de răbdare şi de nervi de oţel din partea investitorilor tocmai pentru a putea face faţă perioadelor de criză, precum cea din prezent, când scăderile sunt ample, spune Ileana Guţu, senior manager PwC România.

„Pe termen lung, indiferent de crize, s-a dovedit că investiţia pe piaţa de capital rentează, adică se obţine un plus, dar trebuie să te ţină nervii. Faptul că multiplii de evaluare sunt foarte jos acum înseamnă o oportunitate de investiţii, deci poţi să cumperi mai ieftin decât cumpărai la finalul anului 2019. Pe termen lung, pe cei 13 ani analizaţi de noi, multiplii tind să scadă în astfel de perioade, ceea ce poate însemna că merită să cumperi“, spune Ileana Guţu, senior manager PwC România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO