ZF 24

ZF Live. Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România: Ponderea solicitărilor de amânare a ratelor primite de bancă este de 10% din numărul de debitori. Anticipăm o creştere la 15-20%

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România:

Profiturile băncilor nu sunt exagerate la acest moment. Problema este că vom avea pierderi, vom avea credite neperformate în creştere, insolvenţe în creştere. Pierderile băncilor nu sunt niciodată o veste bună. Dacă băncile pierd prea mult, ele nu îşi pot relua această valenţă primordială a lor, de a credita economia şi statul şi atunci trebuie să fim atenţi cu măsurile pe termen scurt pe care le luăm astfel încât să asigurăm creditarea pe termen mediu şi lung.

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România: Profiturile băncilor nu sunt exagerate la acest moment. Problema este că vom avea pierderi, vom avea credite neperformate în creştere, insolvenţe în creştere. Pierderile băncilor nu sunt niciodată o veste bună. Dacă băncile pierd prea mult, ele nu îşi pot relua această valenţă primordială a lor, de a credita economia şi statul şi atunci trebuie să fim atenţi cu măsurile pe termen scurt pe care le luăm astfel încât să asigurăm creditarea pe termen mediu şi lung.

Autor: Miruna Diaconu

14.04.2020, 19:21 259

„Deşi cererea a scăzut considerabil pentru creditele ipotecare şi creditele de nevoi personale, încă mai sunt oameni care au astfel de solicitări în această perioadă“.

ING Bank România are până în acest moment aproape 20.000 de cereri de amâ­nare a plăţii ratelor din cauza crizei coronavirus, majoritatea fiind soli­citări ale persoanelor fizice, în timp ce  doar 1.000 sunt de la persoane juri­dice, spune Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Soluţia ING de amânare a plăţii ratelor a fost anunţată la o zi după decretarea stării de urgenţă, aceasta stabilind amânarea la plată a ratelor cu două luni pentru persoanele fizice şi cu trei luni pentru persoanele juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO