ZF 24

ZF Live Video: Profilul studentului vânat de multinaţionale: „Căutăm tineri cu potenţial de lideri, aici este lupta angajatorilor“

Autor: Cătălina Butan

04.04.2014, 00:08 521

Lipsa de experienţă este una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă astfel că multinaţionalele au început să colaboreze cu universităţi pentru a recruta studenţi atât pentru programe de internship sau trainee, dar şi pentru joburi full time.

Ziarul Financiar a realizat o ediţie specială a emisiunii de business ZF Live, în cadrul celei de-a doua ediţii a Târgului de Joburi organizat de Academia de Studii Economice pe 2 aprilie, având ca invitaţi atât profesori, cât şi reprezentanţi ai multinaţionalelor din România. 

Responsabilitatea, disciplina, cunoştinţele lingvistice şi nivelul de implicare sunt doar câteva dintre aptitudinile pe care angajatorii le au în vedere în recrutarea tinerilor de pe băncile facultăţii.  „În general multinaţionalele caută să angajeze un anumit tip de oameni, persoane care ştiu ce vor, ştiu cine sunt şi, mai important decât atât, ştiu de ce vor să aplice pentru o anumită poziţie“, este de părere Ada Palea, director People Performance and Culture la KPMG. Compania caută 100 de studenţi din anul II, anul III şi primul an de master pentru un program de internship plătit care durează doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO