ZF 24

ZF Power Summit 2023. Joachim Steenstrup, director al External Affairs and Strategy Eurowind Energy: Pe pieţele din Danemarca şi Germania deja avem o tradiţie îndelungată, dar Polonia şi România sunt pieţele energetice ale viitorului din Europa

ZF Power Summit 2023. Joachim Steenstrup, director al...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.02.2023, 14:47 203

„Cunoaştem piaţa din 2010 şi ştim că este nevoie, în această zonă, de energie verde la preţuri accesibile. Pentru dezvoltarea acestui obiectiv, România este deosebit de atractivă. Pe pieţele din Danemarca şi Germania deja avem o tradiţie îndelungată, dar Polonia şi România sunt pieţele energetice ale viitorului european”, a declarat Joachim Steenstrup, director al External Affairs and Strategy Eurowind Energy, la ZF Power Summit 2023.

„Ne-am păstrat echipa de dezvoltare în România încă din 2010, am finalizat primul parc eolian de atunci şi avem în plan un parc eolian de 3 GW pe care ne aşteptăm să îl construim înainte de 2030.”

„Pe lângă Dobrogea, căutăm să ne extindem în toată ţara. Legat de dezvoltare, ceea ce s-a schimbat în ultimul an este faptul că toată lumea şi-a dat seama că nu avem timp să petrecem 7 sau 8 ani pentru a dezvolta un parc eolian. Avem nevoie de o energie verde accesibilă, deoarece gazul rusesc nu mai este disponibil. Totuşi, cred că cei mai mulţi dintre noi au început acest proiect cu o mentalitate foarte răbdătoare. Ştim că nu ne mai putem grăbi. Pe lângă asta, România nu este un loc greu de operat din cauza birocraţiei. Nu este cu nimic mai greu de operat în acest spaţiu decât în Italia sau Franţa, spre exemplu”.

„În ceea ce priveşte proiectele, primul pe care îl vom finaliza anul viitor va fi de 50 MW. România va rămâne o prioritate pentru noi, una dintre cele mai importante 4 pieţe în care operăm. În prezent, ne desfăşurăm afacerile în 16 pieţe diferite.”

„De asemenea, avem o tradiţie în ceea ce priveşte dezvoltarea de proiecte. Ne place să explorăm pieţele tinere, care sunt încă dificile. Alte pieşe, cum ar fi Germania, sunt deja saturate. De aceea am venit în România în 2010 şi de atunci am rămas aici.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO