ZF 24

#zftrebuiesarepornimbusinessul. Andrei Pogonaru, proprietarul mallului Veranda din Bucureşti: La început de criză, am estimat o scădere de 50% a cifrei de afaceri în 2020 şi de 25% în 2021

15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR

#zftrebuiesarepornimbusinessul. Andrei Pogonaru, proprietarul mallului Veranda din Bucureşti: La început de criză, am estimat o scădere de 50% a cifrei de afaceri în 2020 şi de 25% în 2021

Andrei Pogonaru, proprietar, Veranda Mall: Extinderea programului de credite care să permită inclusiv companiilor care au ca obiect de activitate închirierea să participe la programele garantate de statul român ar fi o soluţie pentru sprijinirea proprietarilor de malluri. Garanţiile bancare m-ar ajuta cel mai mult în momentul de faţă.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.05.2020, 18:15 305

Anul trecut, cifra de afaceri a mallului Veranda, care înseamnă veniturile din închirierea spaţiilor comerciale, a fost de circa 6 milioane de euro.

Impactul închiderii mallurilor în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, în condiţiile în care încă nu se ştie când vor fi redeschise, se va resimţi nu doar în 2020, ci şi în 2021. Pandemia va aduce o reorganizare în structura mallurilor, dar şi noi strategii în planurile dezvoltatorilor, pentru a-i ţine pe cumpărători aproape, este de părere Andrei Pogonaru, proprietarul mallului Veranda din zona Obor din Bucureşti.

„Impactul este mare. La început de criză, am estimat o scădere de 50% a cifrei de afaceri în 2020 şi de 25% în 2021 comparativ cu anul anterior. Noi am avut creşteri foarte mari de când am deschis, am crescut cu cel puţin 15% an de an. Eram pe un trend crescător şi ne aşteptam la o creştere şi mai mare. Dacă nu ar fi fost virusul, probabil am fi avut un avans de 20% al cifrei de afaceri”, a spus Andrei Pogonaru la emisiunea online ZF 15 minute cu un antreprenor – cum ducem economia mai departe.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO