Familia Ciocan a demarat în 2016 producţia de uleiuri presate la rece, iniţial doar din floarea soarelui, iar astăzi brandul Crassus produce anual între 18 tone şi 30 de tone din mai multe sortimente de uleiuri.
citește mai multFamilia Ciocan a demarat în 2016 producţia de uleiuri presate la rece, iniţial doar din floarea soarelui, iar astăzi brandul Crassus produce anual între 18 tone şi 30 de tone din mai multe sortimente de uleiuri.
citește mai multRotaţia culturilor sau diversificarea lor este una dintre condiţiile puse de UE pentru acordarea unui tip de subvenţie fermierilor, fiind considerată o practică benefică pentru climă şi mediu, care face parte din noua Politică Agricolă Comună.
citește mai multAnul agricol 2024 este provocator, iar cea mai mare problemă în agrobusinessul românesc este managementul din ferme, pentru că sunt mulţi oameni care fac meseria de agricultor din vocaţie şi nu au o formare profesională.
citește mai multDomidene, o afacere pusă pe picioare de Leontin Bocănescu în 1992, pornind de la un abator în Poseşti, zona Vălenii de Munte, judeţul Prahova, a ajuns astăzi la o reţea de 79 de magazine şi 3 în curs de deschidere, proprii şi în parteneriat cu Penny, iar pedala de acceleraţie a expansiunii a fost călcată în ultimul deceniu, când a început colaborarea cu retailerul german.
citește mai multVlad Niculescu a fondat acum doi ani Boem Atelier, un mic business de producţie de ciocolată artizanală, aflat în Bucov, lângă Ploieşti, pe care l-a extins la prăjituri şi apoi la propria grădină de plante aromate, fructe şi legume. Inspiraţia a venit din Franţa, unde a observat un model de afacere în care laboratorul de producţie era integrat în grădină.
citește mai multInfluenţele schimbărilor climatice se văd, agricultura românească e diferită faţă de acum un deceniu şi chiar şi faţă de perioada de dinaintea pandemiei de COVID-19, care s-a suprapus cu seceta din 2020, astfel că firmele din acest sector trebuie să se adapteze. KWS Seminţe, parte a grupului german KWS, companie specializată în genetică şi producţia de seminţe pentru cereale şi legume, pregăteşte noi hibrizi pentru viitor şi crede că fiecare fermier ar trebui să gândească pe termen lung, chiar pentru generaţia următoare care-i va prelua afacerea.
citește mai multLevente Szell, CEO şi acţionar al Agrosel, principalul furnizor de seminţe de pe piaţa locală, crede că cu siguranţă în viitor consumul de legume va creşte în condiţiile în care atenţia către sănătate va deveni prioritară în România, însă pentru a ţine pasul cu această creştere avem nevoie de o strategie pentru a susţine legumicultorii să vândă la un preţ competitiv.
citește mai multVlad Ciuburciu, director general al Vascar din Vaslui, procesator de carne cu afaceri de peste 140 mil. lei anul trecut, spune că până la finalul anului estimează că producătorul va intra pe piaţa din SUA, acolo unde este acreditat să livreze conserve.
citește mai multCăutarea continuă a produselor mai sănătoase pentru propria familie a stat la baza înfiinţării unei plantaţii de aronia pe patru hectare în localitatea Hănţeşti din judeţul Suceava de Alexandru Andrieşi. Tot dorinţa de a oferi familiei produse mai sănătoase a „alimentat“ creşterea cererii din partea consumatorilor, astfel că piaţa s-a dezvoltat de la an la an şi încă nu şi-a atins potenţialul.
citește mai multHy-Farm, brand care produce sisteme de producţie a microplantelor, vrea să ajungă în sistem de franciză şi în Statele Unite ale Americii după ce are deja în România 150 de francizaţi şi alţi 50 în Europa.
citește mai mult