Ioana Nistorescu, cofondatoare a Livezii de la Argeş, care are circa 3.000 de pomi fructiferi în judeţul Argeş, spune că pentru a asigura pe piaţă o cantitate mai mare de mere ar fi nevoie de investiţii în depozite mari.
citește mai multIoana Nistorescu, cofondatoare a Livezii de la Argeş, care are circa 3.000 de pomi fructiferi în judeţul Argeş, spune că pentru a asigura pe piaţă o cantitate mai mare de mere ar fi nevoie de investiţii în depozite mari.
citește mai multPiaţa online de livrări de fructe şi legume proaspete la domiciliu este în continuă creştere, iar tot mai mulţi jucători pătrund pe o piaţă unde micii fermieri se bazau deja de ani buni pe livrări la domiciliu în Bucureşti şi în marile oraşe.
citește mai multFerma cu Omenie, producător de lactate din Unirea (judeţul Alba), va începe în acest an producţia de mâncare folosind ingredientele de la fermă, dar vrea să devină şi un furnizor mai cunoscut pe plan local, astfel că a mărit forţa de vânzări pentru retailul tradiţional în Alba, Mureş şi Cluj. Compania a cumpărat o fostă platformă industrială la Ocna Mureş, la circa doi kilometri de fermă, unde voia iniţial să dezvolte un depozit logistic, însă acum producătorul vrea să investească într-o nouă fabrică şi să intre pe piaţă cu un nou tip de produse.
citește mai multOgrada Verde, o fermă care creşte păsări în sistem free-range în Breaza (jud. Prahova), vrea să extindă capacitatea de creştere a păsărilor şi va demara construcţia unor noi hale.
citește mai multVirgil Corbea, manager al Totagro, companie care cultivă circa 4.500 de hectare cu cereale în Giurgiu, îşi propune să ajungă la o suprafaţă irigată de 2.500 de hectare până la finalul anului viitor, potrivit declaraţiei făcute de acesta în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Penny.
citește mai multCea mai nouă investiţie într-o fermă de curcani este cea realizată de Bio Star Logistic în Topoloveni (jud. Argeş), ferma fiind pusă pe picioare de două familii.
citește mai multPenny, companie ce are în România o reţea de peste 300 de magazine şi e activă pe segmentul de discount al pieţei, îşi doreşte să crească numărul de articole făcute în totalitate în România, pentru că există o cerere ridicată pentru produsele româneşti, aprovizionarea se poate face mai rapid şi disponibilitatea este mai mare, iar în final acest lucru poate conduce la reducerea deficitului comercial cu produse agroalimentare şi păstrarea banilor în economie, potrivit lui Daniel Gross, CEO al Penny.
citește mai multContinuitatea în sectorul agricol nu poate avea loc fără atragerea tinerilor, însă pentru acest lucru este nevoie de investiţii importante în crearea unui mediu rural proprice, care să fie atractiv pentru tânăra generaţie, consideră Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European.
citește mai multPentru micile businessuri, începând cu luna martie a anului 2020, provocările au început să fie din ce în ce mai multe şi mai intense, iar pentru unele afaceri au însemnat capătul drumului
citește mai multÎn pragul sărbătorilor de iarnă, mulţi români sunt cu gândul la cozonacii aburinzi, proaspăt scoşi din cuptor de bunici, dar la fel de dornici sunt să pună pe masa de Crăciun şi produse precum babka şi panettone, cu specific evreiesc şi italinesc, a spus Cristian Negoiţă, co-fondatorul brutăriei artizanale Grain Trip.
citește mai mult