ZF Agrobusiness

ZF Agropower 2021. Marius Petrache, director general al Marcoser: „Este nevoie ca oamenii să înţeleagă că fără asociere nu au putere să intre în supermarketuri“

16.02.2021, 20:07 Autor: Florentina Niţu

♦ România are o suprafaţă acoperită cu solarii în care se cultivă fructe şi legume de circa 4.000 de hectare, însă este nevoie de dublarea ei, deşi există potenţial ca ea să crească de cel puţin cinci ori, până la 20.000 de hectare.

Marius Petrache, directorul general al Marcoser, companie ce cultivă legume, cereale, dar distribuie şi inputuri agricole, consideră că pentru a-şi asigura desfacerea producţiei din ferme, producătorii ar trebui să se asocieze şi astfel să bată la uşile marilor retaileri din comerţ.

„Este nevoie ca oamenii să înţeleagă că fără asociere nu au putere să acceadă la desfacerea în supermarketuri. De altfel, pe lângă asociere şi constituirea de cooperative, ar trebui să înţelegem că în afară toate ţările mari producătoare de legume au acces la anumite standarde, cum este Global GAP. Noi avem Global GAP, dar pentru un fermier simplu este foarte scump să acceadă la acest standard“, a spus Marius Petrache, directorul general al Marcoser, în cadrul emisiunii ZF Agropower, susţinută de Banca Transilvania.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny