ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Creşte apetitul pentru zootehnie: nouă companii au luat fonduri europene de peste 50 mil. lei în primele opt luni din 2020 pentru a construi ferme de găini şi pui. „Am aşteptat patru ani să ni se aprobe proiectul şi am primit banii în 2020, un an provocator, în care este foarte dificil să faci o investiţie, dar începem construcţia.“

31.08.2020, 19:35 Autor: Florentina Niţu

De la începutul anului 2020 şi până la finalul lunii august, nouă com­panii au luat fon­duri europene de pes­te 50 de milioane de lei pentru a con­strui fer­me de găini ouă­toa­re şi pui de car­ne, un sec­tor în care România este de­ficitară, deficitul comercial din sectorul cărnii de pasăre fiind de aproape 200 milioane de lei (40  mil. euro) în 2019, potrivit datelor de la Agenţia pentru Finanţarea In­vestiţiilor Rurale (AFIR) şi Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Am aşteptat 4 ani să ni se aprobe proiectul şi am primit banii în 2020, un an provocator, în care este foarte dificil să faci o investiţie, dar începem construcţia. Pentru noi, să accesăm fon­duri europene a fost foarte greu“, spune Nicu Ramon Boiţ, proprietarul com­­paniei Ramanisal din Bihor, care a atras fonduri europene de 5,4 milioane de lei să construiască o fermă de creş­tere a puilor de carne în localitatea Avram Iancu, din judeţul Bihor.

Judeţul Bihor a atras patru investiţii în ferme de păsări în acest an, conform AFIR.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny