ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Ligia Rosenthal, fondatoare, Bunătăţi din Bărăgan: Vom investi din surse proprii în teren

21.10.2021, 00:06 Autor: Florentina Niţu

Grădinile Bio Rosenthal, compania care cultivă fructe, legume şi verdeţuri în satul Siliştea, comuna Valea Argovei din judeţul Călăraşi, şi produce dulceţuri şi zacuşti pe baza acestora sub brandul Bunătăţi din Bărăgan vrea să extindă suprafaţa cultivată, de 7 hectare în prezent, prin achiziţia unui teren din apropiere.

„Am încercat să accesez fonduri europene, în valoare de 70.000 de euro, pen­tru dezvoltare şi firma de consul­tan­ţă cu care am discutat nu a făcut niciun demers în acest sens, pentru că era o su­mă prea mică şi ea primea un comision prea mic, neinteresant. Acum, vom in­ves­ti din surse proprii, adică vom rein­vesti profitul, în teren. Vreau să mă ex­tind puţin şi a apărut un loc liber lâgă gră­dina mea, o oportunitate să inves­tesc“, a spus Ligia Rosenthal, fondatoare a firmei Bunătăţi din Bărăgan, în cadrul emi­siunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi.

Ligia Rosenthal a povestit că businessul în domeniul agricol a pornit de la o amintire cu bunica sa, care petrecea multe ore în grădină când ea era copil şi i-a insuflat pasiunea pentru legume şi fructe. Tot de la bunica sa, a învăţat să facă reţete de preparate din legume şi fructe, iar în 2013 a primit certificare pentru teren şi produse ca fiind ecologice.

Compania cultivă acum 7 hectare cu fructe de pădure şi legume şi vinde doar piaţa internă, făcând livrări în Bucureşti şi judeţul Iflov. „E greu să discut cu supermarketurile despre desfacere, pentru că am o cantitate foarte mică de produse. Vindem doar direct şi avem clienţii care ne caută de la început. Deocamdată, nu visez la export“, a menţionat Rosenthal.

De asemenea, fondatoarea Bunătăţi din Bărăgan susţine că atunci când merge la un magazin de produse bio şi ar dori să colaboreze cu ei, în general, refuză. „Sunt mai bune produsele din Italia, Franţa, Germania, nu ale noaste. Preferăm să facem importuri din toată lumea, în loc să mâncăm produse româneşti, care, în mare parte, sunt de calitate“, a subliniat ea.

În plus, ea spune că ar ajuta-o ca autorităţile locale să nu-i oprească apa, pe motiv că consumă prea mult. „A trebuit să îmi fac fântâni proprii, pe care am dat o poală de bani, şi nu ştiu în cât timp voi scoate investiţia.“

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny