ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Maria Codrea, o tânără din Satu Mare, a făcut o cultură de căpşuni şi o fermă de bovine, ambele în sistem ecologic, iar acum vrea să acceseze fonduri europene pentru robotizare

24.06.2022, 00:05 Autor: Florentina Niţu

♦ Lipsa de personal, mai ales calificat, este una dintre provocările de la Ferma Codrea.

Digitalizarea şi robo­tiza­rea companiei sunt princi­pa­lele proiecte de investiţii ale Fermei Codrea, pentru care speră să obţină fonduri euro­pene, potrivit Mariei Codrea, o tânără de 29 de ani care a dezvoltat o afacere în zoo­tehnie şi horticultură alături de părinţii săi. Mai exact, familia Codrea a făcut o cultură de căpşuni şi o fermă de bovine, ambele în sistem ecologic, în judeţul Satu Mare.

„Familia şi ferma noastră sunt pro depunere de proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Tocmai de aceea am accesat foarte mult şi aşteptăm noile măsuri să ne dezvoltăm în continuare ferma. Punem accent foarte mult pe digita­lizare şi robotizare, pentru că tot mai mult simţim lipsa forţei de muncă. Evident, ne dorim să fie o fermă prietenoasă cu mediul şi am început deja să mergem în direcţia de a avea o fermă certificată ecologic“, a spus Maria Codrea, acţionar al Fermei Codrea, în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania.

La numai 29 de ani, Maria Codrea a reuşit să acceseze circa 2 milioane de euro (90% din această sumă reprezentând bani europeni nerambursabili) pentru o fermă modernă de creştere a vacilor de carne în sistem ecologic din nord-vestul ţării.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny