Procesarea produsului de bază românesc ar trebui să fie prioritară pentru România şi creşterea productivităţii în ferme pentru a reduce deficitul comercial cu produse agroalimentare, a fost una dintre concluziile ediţiei din 8 noiembrie a emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi.
„Prin sprijinirea producătorilor mici vom face un pas înainte, dar formele de asociere, jucătorii medii şi mari vor face diferenţa în ceea ce priveşte reducerea deficitului comercial. Ne uităm că deficitul comercial, cu excepţia cerealelor, a crescut foarte mult în ultimii ani şi pentru a-l reduce trebuie să arătăm că putem să procesăm în România şi că nu producţia, ci productivitatea este cea care dictează”, a spus Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Şerban Holding.
În plus, el spune că trebuie ca producătorii să ajute consumatorul să înţeleagă că îi oferă un produs de calitate, un produs superior, pe care ar trebui să fie dispus să îl plătească. „Dacă nu va fi dispus, nu vom continua acest demers.” „În Bulgaria, în ultimii zece ani, ritmul de creştere al capacităţii unei ferme a fost de 140%. Oriunde ne uităm în jur, ritmul a fost de 90-150%, pentru că au înţeles că e important să se asocieze, ca să poată negocia la acelaşi nivel ca jucătorii medii şi mari. Trebuie să înţelegem şi noi, căci altfel nu avem nicio şansă. (...) Riscurile la care ne expunem sunt enorme, dar piaţa se poate regla”, a mai spus Bucătaru.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE