ZF Asigurări de viaţă

ZF Asigurări de viaţă, un proiect editorial realizat cu susţinerea Allianz-Ţiriac. Claudia Iordache, Allianz-Ţiriac: Tinerii între 24 şi 30 de ani pot avea o poliţă de asigurare de viaţă, inclusiv cu acoperire pentru orice tip de cancer, la 2 lei pe zi, adică 730 lei pe an, cu sume asigurate de la 35.000 până la 50.000 euro

07.11.2024, 00:07 Autor: Mircea Nica

Melania Stăncioiu, director subscriere asigurări de viaţă şi sănătate, Allianz-Ţiriac: Produsele oferă un anumit nivel de flexibilitate, în sensul în care asiguraţii noştri îşi pot modifica nivelul sumei asigurate

♦ Claudia Iordache, consultant financiar, Allianz-Ţiriac: Ce sfătuiesc eu clientul în momentul în care vrea să-şi încheie o asigurare pentru boli grave este că sunt mai multe pachete care nu se exclud unul pe celălalt.

Interesul românilor faţă de asigurările de viaţă a crescut în ultimii 3-4 ani, cu tinerii care au devenit din ce în ce mai interesaţi. Acest nivel crescut al interesului este facilitat, pe lângă acoperirile importante ale unei poliţe de asigurare de viaţă, care include şi toate tipurile de viaţă, de faptul că până în 30 de ani nivelul primei este de 2 lei pe zi, adică 730 lei pe an, cu sume asigurate de la 35.000 euro până la 50.000 euro, a explicat Claudia Iordache, consultant financiar, Alianz-Ţiriac, în cadrul emisiunii ZF Asigurări de Viaţă, un proiect editorial realizat de Ziarul Financiar cu susţinerea Allianz-Ţiriac.

„Nivelul interesului faţă de aceste asigurări a crescut în ultimii 3-4 ani şi vorbesc despre tineri care din ce în ce mai mult se interesează despre astfel de cazuri şi chiar am tineri până în 24 de ani care au aceste asigurări. Asigurarea Live Help este o asigurare care oferă posibilitatea de a fi luată de sine stătător şi este atât de ieftină încât şi-o poate permite chiar şi un student. Vă închipuiţi că puteţi lua o astfel de asigurare pentru 2 lei pe zi. Şi acoperă infarct miocardic, accident vascular cerebral şi orice fel de tip de cancer. Şi când vorbesc de sumele acestea, sunt sume care la vârstele pe care vi le-am spus, 24 sau până în 30 de ani sunt între 35.000 şi 50.000 euro. Ca să înţelegeţi că sunt astfel de asigurări care sunt permisibile, să spun aşa, că toată lumea când se gândeşte la o asigurare poate se gândeşte «Nu-mi permit»”, a explicat Claudia Iordache.

Claudia Iordache, consultant financiar, Alianz-Ţiriac: Dacă ne referim strict la clauza tratament optim în străinătate, clientul are opţiunea de a primi 3.000 euro pentru a pleca în străinătate ca transport sau depinde ce mai are nevoie pe parcurs

 

Ea a mai adăugat că atunci când clientul vrea să îşi încheie o asigurare pentru boli grave, există mai multe pachete care nu se exclud unul pe celălalt.

„Ce sfătuiesc eu clientul în momentul în care vrea să-şi încheie o asigurare pentru boli grave, sunt mai multe pachete care nu se exclud unul pe celălalt şi automat îşi poate completa şi banii de tratamente, de transport dacă cealaltă asigurare nu-i conferă această posibilitate şi astfel în momentul în care el va ajunge să apeleze la asigurare va avea din ambele părţi sau din mai multe părţi despăgubire. Încă o dată, pe aceste cazuri se face discuţie în prealabil cu clientul şi se explică toate modalităţile. Dacă ne referim strict la clauza tratament optim în străinătate, clientul are opţiunea de a primi 3.000 euro pentru a pleca în străinătate ca transport sau depinde ce mai are nevoie pe parcurs”, a mai spus Claudia Iordache.

Din perspectiva produselor, Melania Stăncioiu,  director subscriere asigurări de viaţă şi sănătate, Allianz-Ţiriac a explicat că acest tip de asigurări oferă un anumit nivel de flexibilitate.

„Produsele oferă un anumit nivel de flexibilitate, în sensul în care asiguraţii noştri îşi pot modifica nivelul sumei asigurate, însă acest lucru se poate întâmpla pe parcursul poliţei, înainte de momentul diagnosticării. Afecţiunile medicale grave sunt afecţiuni complexe, iar cazurile diferă foarte mult de la o persoană la alta. La fel şi nevoile asiguraţilor în ceea ce priveşte resursele financiare de care au nevoie pentru gestionarea unui astfel de caz”, spune Melania Stăncioiu.

În portofoliul Allianz-Ţiriac există opţiunea de produse de sine stătătoare, care oferă acoperire pentru o serie de afecţiuni medicale grave.

„În portofoliul nostru de produse avem atât opţiunea de produse sine stătător, care oferă acoperire pentru o serie de afecţiuni medicale grave. Avem şi varianta de clauze suplimentare prin care asiguraţii noştri îşi pot extinde acoperirea în baza contractelor individuale de asigurare de viaţă şi cu acoperire pentru afecţiunile medicale grave. În paralel, avem şi în oferta de produse şi soluţia pentru angajatori care doresc să ofere acoperire a angajaţilor pentru aceste riscuri. În momentul de faţă, în portofoliu cea mai mare sumă plătită se ridică la aproximativ 300.000 euro. Reprezintă costurile cu tratamentul pentru unii din asiguraţii noştri în afara ţării. Este o persoană care beneficiază în continuare de tratament şi ne aşteptăm ca această sumă de 300.000 euro să crească”, a mai detaliat Melania Stăncioiu.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ZF Asigurări de viaţă