ZF Bankers 2021

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România, vine la ZF Bankers 2021, 6-7 iulie

02.07.2021, 16:31 Autor: Mircea Nica

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România este unul dintre speakerii de la conferinţa ZF Bankers 6-7 iulie. Ea va vorbi despre planurile ING pentru România în continuare.

Mihaela Bîtu a preluat rolul de CEO al ING Bank România în iulie 2019, după ce a ocupat poziţia de Head of Wholesale Banking şi director adjunct.

Ea s-a alăturat băncii ING în 1995, ca management trainee la scurt timp după ce grupul ING şi-a început activitatea în România.

În ultimii 24 de ani, ea şi-a dezvoltat o carieră de succes în cadrul ING, în principal în domeniul Wholesale Banking, îndeplinind o varietate de roluri, care au implicat managementul relaţiilor cu clienţii, derularea numeroase tranzacţii din ariile M&A, pieţe de capital, creditare, precum şi coordonarea de echipe şi proiecte complexe, local şi internaţional.

De asemenea, a încheiat cu succes două mandate internaţionale, cea mai recentă în perioada 2008-2010, în calitate de Head of General Lending Products pentru Europa Centrală şi de Est, în cadrul ING Olanda. Înainte, între 1999-2000, a îndeplinit un stagiu internaţional ca membru al echipei Corporate Finance Central & Eastern Europe din cadrul ING Marea Britanie.

Mihaela Bîtu este singura femeie din top 10 bănci, iar banca pe care o conduce ocupă poziţia 4 în sistemul bancar din România.