ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Alina Radu, NNDKP: Cred că va continua consolidarea pe piaţa bancară din România, mai sunt bănci de vânzare. Se lucrează în prezent la noi finanţări sindicalizate, prin care bănci româneşti vor credita companii antreprenoriale româneşti

17.08.2021, 18:00 Autor: Alex Ciutacu

♦ Companiile trebuie să fie din ce în ce mai atente la componenta „verde“ în următorii ani, întrucât devine un element important în finanţări.

Consolidarea sistemului ban­car românesc ar putea continua chiar în perioada următoare, în contextul în care mai sunt bănci scoase la vân­zare, iar ofertele de cumpărare vin fie din partea jucătorilor deja exis­tenţi în piaţă, fie din partea unora care se pregătesc să intre în Ro­mâ­nia, a ex­plicat Alina Radu, partener, head of Banking & Finance la NNDKP, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2021.

„Cred că va continua consoli­da­rea pe piaţa din România, mai sunt bănci de vânzare şi trebuie să vedem ce se va potrivi cel mai bine pentru ele, poate o altă bancă din România sau o entitate diferită, un fintech care vrea să intre în România, să vedem. Cred că acest trend de consolidare va continua“.

Un alt element care arată matu­ri­zarea pieţei bancare locale ţine de modul în care băncile au învăţat să acor­de credite sindicalizate către ma­rii jucători din economie.