ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte, UniCredit Bank România: Segmentul IMM-urilor începe să ruleze mai aproape de ritmurile din 2019, aceasta este tendinţa

07.07.2021, 13:04 Autor: Ramona Cornea

IMM-urile din economia locală încep să reia creşterea şi să se apropie de ritmul din 2019, crede Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte al UniCredit Bank România.

”Da, segmentul IMM-urilor începe să ruleze mai aproape de ritmurile din 2019, aceasta este tendinţa. IMM-urile încep să crească, noi trebuie să le ajutăm şi să le creăm un ecosistem de aplicaţii şi de ajutor. O parte dintre aceste IMM-uri mai mici nu sunt bancabile din punct de vedere al indicatorilor, ei au nevoie de lichiditate, de business plan pe un termen mai lung, dar cu ajutorul nostru cred că putem creşte lucru acesta”, a declarat Antoaneta Curteanu în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2021.

Ce a mai declarat Antoaneta Curteanu în cadrul videoconferinţei:

·        Este o perioadă în care toţi evoluăm mult mai rapid, mai accelerat în zona digitală. Ne uităm cu mare atenţie la ce se întâmplă cu fintech-urile, la ce idei şi inovaţii apar în acest domeniu şi ne uităm la parteneriatele cu fintech-urile. Un exemplu de parteneriat este cel cu fintech-ul Meniga, care a dezvoltat noua aplicaţie de mobile banking pentru managementul financiar personal. Este foarte interesant să lucrăm împreună. Este loc de colaborare în zona aceasta.

·        Ne inspirăm din ceea ce fac marii retaileri în zona de client services.

·        Această perioadă de încasare a creanţelor de la client poate fi acoperită imediat cu un credit de capital de lucru sau un factoring pe care îl poate oferi firmei. 

·        Avem exemple de succes de fintech-uri care au îmbunătăţit experienţa clientului, însă pe termen lung trebuie să ne uităm şi la capitalizare, la sustenabilitatea modelului de business şi să vedem dacă fintech-urile pot oferi servicii complete de banking. Complexitatea mediului bancar nu a fost atinsă, de aceea spun că reţeta este să lucrăm împreună. Să nu uităm că băncile îşi desfăşoară activitatea în un cadru puternic reglementat, unul care are de fapt scopul de a reduce riscurile. Aici trebuie să vedem diferenţa. Avem multe de făcut împreună.

·        Sunt mai multe programe cu ajutorul cărora va trebui ca sectorul de micro-IMM-uri să capete mai multă valoare în PIB.