ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Septimiu Postelnicu, general manager, UniCredit Bulbank: În Bulgaria, acum accelerăm digitalizarea şi deservirea clienţilor pe mai multe canale

03.09.2021, 19:45 Autor: Alex Ciutacu

♦ Banca pe care o conduce românul Septimiu Postelnicu are o cotă de piaţă de 20% din sistemul bancar din Bulgaria ♦ Primele cinci bănci din Bulgaria au intrat într-un sistem în care sunt supravegheate de experţi BCE în contextul dorinţei bulgarilor de a trece la moneda euro în 2024.

Piaţa bancară din Bulgaria este încă dependentă de sucursale şi de cash în economie, însă instituţiile ban­care din ţara vecină au început să implementeze digitalizarea, într-un trend accelerat şi de ţinta bulgarilor de a trece la zona euro în 2024, a ex­pli­cat Septimiu Postelnicu, românul care conduce UniCredit Bulbank, în videoconferinţa ZF Bankers 2021.

UniCredit Bulbank este cea mai ma­re bancă din sistemul bancar bul­găresc, cu o cotă de piaţă de 20%, prin care circulă o treime din toate plăţile din ţară.

„În Bulgaria acum accelerăm partea de digitalizare şi deservirea clienţilor pe mai multe canale, este încă o piaţă destul de dependentă de sucursale, de cash în economie, într-o proporţie poate mai mare decât în alte zone, dar toate trendurile de digita­li­za­re sunt mult mai accelerate şi cum­va susţinute poate şi de trecerea la euro.“