ZF CEO Strategy

CEO Strategy. Adrian Marin, CEO al Generali: Cred că este un sentiment mixt de speranţă şi prudenţă. Piaţa asigurărilor stă pe o consolidare de anul trecut, unde a crescut pe anumite criterii, totuşi cred că va merge bine şi anul acesta, dar pe un portofoliu de RCA prea tânăr pentru multe companii

19.06.2024, 00:07 Autor: Mircea Nica

„Piaţa asigurărilor este modificată destul de mult, în sensul că avem companii pe FoE (freedom of establishment - n.red.), la nivel de 600 mil. euro anul trecut care au intrat în piaţă. PIB-ul României este de altă dimensiune, deci bazele sunt şi eu cred că piaţa chiar va închide bine pentru că încă nu au avut timp să se reflecte daunele acumulate. Le vedem, dar în altă parte, la BAAR şi la FGA“.

Sentimentul este unul mixt, de speranţă şi prudenţă, pia­ţa asigurărilor stă pe con­solidare încă de anul tre­cut, unde a crescut pe anu­mite criterii, iar piaţa va merge bine şi anul acesta, a spus Adrian Marin, CEO al Generali România, în cadrul emisiunii CEO Strategy, un proiect rea­lizat de Ziarul Financiar în partene­riat cu ING Bank. „Eu cred că este un sentiment mixt de speranţă şi pruden­ţă. Piaţa stă pe o consolidare de anul tre­cut, unde a crescut pe anumite crite­rii, cred că va merge bine şi anul acesta, dar pe un portofoliu prea tânăr pentru multe companii, mă refer la portofoliul de RCA“, susţine Adrian Marin.

El a mai adăugat că piaţa asigură­rilor s-a modificat destul de mult, mai ales cu noile intrări pe FoE (freedom of establishment - n.red.).

„Noi suntem în linie cu targetul şi strategia. Cred că piaţa va merge bine. Piaţa este modificată destul de mult, în sensul că avem companii pe freedom of establishment la nivel de 600 mil. euro anul trecut care au intrat în piaţă. PIB-ul României este de altă dimensiune, deci bazele sunt şi eu cred că piaţa chiar va închide bine pentru că încă nu au avut timp să se reflecte daunele acumulate. Le vedem, dar în altă parte, la BAAR şi la FGA.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Învățam împreună din experiențele și poveștile oamenilor de afaceri care conduc companii de succes.
ING este alături de ei, de antreprenori și companii din mediul de afaceri românesc cu soluții de banking și mai și.
Mai exact, pe lângă produse și servicii bancare, oferim consultanță personalizată, expertiză sectorială și sprijin pentru dezvoltarea practicilor sustenabile.