ZF CEO Strategy

CEO Strategy, un proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu ING Bank. Carolina Udrea, Medisprof: Modificările fiscale de anul acesta ne-au pus puţin în dificultate, dar proiectele merg înainte. Pe lângă spitalul de la Piatra Neamţ pe care l-am deschis de curând, avem proiecte de dezvoltare pentru Cluj de 2,5 mil. euro

11.09.2024, 00:05 Autor: Mircea Nica

Medisprof, grupul de clinici private de oncologie, businessul de familie demarat de Carolina Udrea, fondatoare şi CEO, a reuşit terminarea unui spital în Piatra Neamţ, demarat cu ajutorul unui proiect european în valoare de 1,1 mil. euro.

În ciuda modificărilor fiscale care au intrat în vigoare anul acesta, care au însemnat o oarecare dificultate pentru Carolina Udrea, investiţiile au continuat, iar planul este de a merge înainte, atât cu dotarea unui departament din cadrul spitalului recent deschis la Piatra Neamţ, cât şi cu proiecte de dezvoltare în Cluj în valoare de 2,5 mil. euro, a spus Carolina Udrea, în cadrul emisiunii CEO Strategy, proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu ING Bank.

„Modificările fiscale de anul acesta ne-au pus în faţă câteva obstacole în dezvoltările pe care noi ni le doream şi cred că toată lumea resimte asta, dar nu putem să oprim proiectele de dezvoltare. Piatra Neamţ este deja pe dru­mul cel bun, avem o echipă foar­te bună acolo şi care deja ştie ce are de făcut şi face foarte bine.“

„Şi este în primul rând meritul echipei, al oamenilor care s-au implicat acolo, al managerului de locaţie, dar este şi meritul echipei de la Cluj care implementează şi la momentul actual verifică procedurile exportate la Piatra Neamţ, pentru că practic noi am venit cu toate procedurile de la Cluj şi acum urmărim să fie respectate şi totul să se facă la nivelul calitativ aşteptat. Deci Piatra Neamţ merge şi va merge şi vom supraveghea pe tot parcursul anului să ajungă la nivelul aşteptărilor“, a spus Carolina Udrea.

În ceea ce priveşte Clujul, Carolina Udrea susţine că este în proiect, aproape de finalizare dotarea şi extinderea secţiei de imagistică, cu încă un computer tomograf şischimbarea unuia dintre acceleratoarele din secţia de ratioterapie.

„Avem proiecte de dezvoltare pentru Cluj, avem în proiect şi aproape de finalizare dotarea, extinderea secţiei de imagistică cu încă un computer tomograf şi schimbarea unuia din acceleratoarele din secţia de radioterapie cu un accelerator nou şi este vorba de un proiect, o investiţie destul de mare, de aproximativ 2,5 milioane de euro, care va aduce sigur un plus foarte important stabilizării fluxurilor medicale din clinica din Cluj.“

Din perspectiva extindetii în zona Pietrei Neamţ, acest pas a însemnat pentru Mediprof câştigarea unui proiect european în valoare de 1,1 mil. euro, la care s-a adăugat un buget de investiţii iniţial de circa 900.000 euro, care ulterior s-a dublat şi încă nu s-a încheiat.

„Am început de la un proiect european în valoare de 1,1 mil. euro pe care îl câştigasem şi care trebuia implementat într-o locaţie, Piatra Neamţ. Am achiziţionat ulterior o clădire, ne-am făcut un buget de investiţie de aproximativ 900.000 euro, bugetul s-a dublat până la final, deci e vorba de o investiţie mare, în jur de 3 mil. euro cu aproximaţie, pentru că încă nu am încheiat investiţiile. Avem un departament de explorări funcţionale pe care îl dotăm în următoarele luni. Deci investiţia a fost mult mai mare decât ce ne-am aşteptat şi dificultatea majoră a fost în reabilitarea clădirii pentru că am cumpărat o clădire care a fost o şcoală de şoferi, prima şcoală de şofer din zonă şi am adus-o la nivelul unui spital de standard european şi a fost foarte dificil. Acesta a fost motivul principal pentru care am întârziat aproape un an de zile finalizarea spitalului“, susţine Carolina Udrea.

În ceea ce priveşte strategiile, CEO-ul a spus că principala strategie este de a se înconjura de oameni capabili.

„A fost şi a rămas întotdeauna prima strategie. De exemplu, cum văd pe cineva în piaţă sau oricunde, sau dacă văd o persoană extraordinară, amabilă, care se poartă extraordinar încep şi mă gândesc la ce şi cum mi-ar folosi mie o astfel de persoană în business. Poate m-am dus într-o extremă cu aceast exemplu, dar ideea de bază este că încerc să mă  înconjor de oameni de valoare, harnici, inteligenţi, implicaţi  şi pe care să îi pot creşte la anumite nivele, unele de neimaginat. Aşa am format o echipă care ştie să se plieze într-un timp extraordinar de scurt, în orice situaţie. Deci noi am crescut în aceşti ani şi am învăţat să fim rezilienţi şi ne-am descurcat în situaţii extrem de stresante.“

În acelaşi timp, Carolina Udrea recunoaşte că este dificil să găsească acei oameni pe care să îi păstreze şi să-i crească.

„Da, este dificil să-i găsim, să-i păstrăm, să-i creşte, dar la Cluj echipa este undeva la 230 de persoane, iar la Piatra Neamţ sunt încă puţini, sunt 28, dar vor ajunge la 50 cât de repede“, a mai adăugat Carolina Udrea.

Din perspectiva dezvoltării, CEO-ul Medisprof a explicat că atât grupul de firme, dar şi firma de bază rămân în jurul afacerii iniţiale care este 100% o afacere de familie, respectiv a familiei Udrea.

„Plănuim să rămânem deocamdată aşa şi să ne dezvoltăm în continuare. Sigur că avem şi alte parteneriate sau avem şi parteneriate în business, dar de mică anvergură, deci nu sunt parteneriate care să schimbe acţionariatul sau business-ul în sine. Suntem deschişi oricărui parteneriat important. Chiar pot să spun că suntem în discuţii de o bună perioadă de timp pentru parteneriate importante, dar n-am finalizat încă nimic şi nu vom face decât în momentul în care vom considera că principiile de dezvoltare vor fi asemănătoare celor pe care le-am construit până acum şi care vor păstra pacientul prioritar. Necesitatea pacientului este urmărit în primul rând şi nu business-ul ca şi rezultat final. Proiectul viitor este construirea unui nou spital şi întregirea campusului medical de la Cluj. Din păcate, nu avem încă autorizarea pentru acest spital, dar sper să avem cât de curând şi avem un plan ca acest proiect, care va întregi ceea ce avem ca şi dezvoltare calitativă, să fie făcut cu un parteneriat extern important. Suntem în discuţii pentru asta, dar deocamdată nu avem nimic clar sau semnat“, a mai spus Carolina Udrea.

 

 

Învățam împreună din experiențele și poveștile oamenilor de afaceri care conduc companii de succes.
ING este alături de ei, de antreprenori și companii din mediul de afaceri românesc cu soluții de banking și mai și.
Mai exact, pe lângă produse și servicii bancare, oferim consultanță personalizată, expertiză sectorială și sprijin pentru dezvoltarea practicilor sustenabile.