ZF Deschiderea de astăzi

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre contextul investiţional şi integrarea în Goldman Sachs. Milan Pruşan, NN Investments Partners: Piaţa nu este foarte departe de maxime. Investitorii îşi recalibrează portofoliile şi putem discuta de marcări de profituri

21.04.2022, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Societatea caută la nivel regional sectoarele care nu sunt bine reprezentate la bursa locală, precum materiile prime.

Milan Pruşan, managing director al NN Investment Partners, societate de admi­nis­trare a activelor cumpărată recent de Goldman Sachs, a fost prezent la ediţia din 20 aprilie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, unde a discutat despre starea actuală a bur­selor, stra­tegiile aplicate în acest sens de admi­nistrator şi achiziţia efectuată de una dintre cele mai puternice bănci de investiţii de pe Wall Street.

„Piaţa nu este foarte departe de maximele istorice la Bucureşti. Este o perioadă ceva mai alertă, un proces prin care investitorii îşi recalibrează portofoliile şi poate discutăm de marcări de profituri într-un context geopolitic încă extrem de incert. Suntem obişnuiţi ca situaţia să se schimbe de la o săptămână la alta, dar pe de altă parte exista o speranţă destul de puternică a încheierii unui acord, care însă pare a nu se materializa în săptămânile următoare“, a spus Milan Pruşan.

El continuă prin a confirma continuarea portofoliilor administrate independent de momentele de volatilitate extremă, oferind – în aceeaşi notă – o serie de poziţionări tactice.

„Bursa de Valori Bucureşti oferă, totuşi, o expunere limitată pe foarte multe sectoare de activitate, deci nu putem devia foarte mult de la reţeta oferită chiar de indicii principali ai BVB, referindu-mă la BET-TR.“

„Încercăm să maximizăm acest context al valului inflaţionist. Avem sectoarele bancar şi energetic care performează bine cel puţin la nivel teoretic în condiţii de inflaţie ridicată.“

La nivel regional, societatea de administrare a activelor îşi concentrează atenţia asupra Poloniei, Ungariei şi Republicii Cehe, unde caută sectoare de activitate mai puţin reprezentate la BVB, precum materiile prime.

NN Investments Partners a ajuns anul trecut la active de 830 de milioane de euro, o creştere de 24% faţă de 2020.

 

Alte declaraţii:

► Despre achiziţia realizată de Goldman Sachs:

Este vorba inclusiv de activitatea comercială, de investiţii, inclusiv biroul nostru din Olanda a fost preluat de Goldman şi va reprezenta un important hub investiţional, inclusiv cu un accent important pe zona de investiţii ESG. Este un proces aflat la început, integrarea noastră va dura câteva trimestre. Se pune accent foarte mult pe calitatea procesului, nu pe viteza acestuia.

Amprenta europeană pe care NN Investments Partners o deţine va reprezenta un plusvaloare la nivelul Goldman. La fel, pieţele de acţiuni de peste ocean pe care le reflectă Goldman, cât şi alte clase de active care nu sunt prea prezente la nivel european, vor ajuta şi ne vor consolida poziţia top 5 administratori activi de fonduri la nivel global.

► Despre NN Investment Partners în T1:

A fost o evoluţie liniară, numărul de investitori a rămas relativ constant. A continuat creşterea interesului pentru fondurile de acţiuni. Pe de altă parte, pe zona fondurilor de obligaţiuni, am văzut anumite răscumpărări şi consider că evoluţia (...) este mai jos faţă de începutul anului, cauzată în principal de scăderea pieţelor financiare, nu de răscumpărările nete ale investitorilor.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent