ZF Deschiderea de astăzi

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre fondurile de obligaţiuni, marcarea la piaţă, portofoliu şi poziţionarea investitorilor: Răzvan Szilagyi, CEO Raiffeisen AM: Efectul negativ din pieţe s-a văzut şi în scăderea pe active, atât din prisma retragerilor, cât şi pe fondul valorii instrumentelor

02.05.2022, 07:38 Autor: Eduard Ivanovici

Selloff-ul provocat de războiul ruso-ucrainean poate fi definit printr-o migrare spre valută a investitorilor, cu precădere către moneda unică europeană.

În cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitat Răzvan Szilagyi, director general al Raiffeisen Asset Management, care a discutat despre porto­fo­liul de investiţii al administratorului, scăderile provocate de contextul geopolitic şi strate­giile aplicate în acest sens de către investitori.

„Venim după o scădere semnificativă ca urmare a evenimentelor geopolitice. Efectul negativ exercitat asupra pieţelor s-a văzut şi în scăderea de active, care a avut două componente: o componentă de retrageri, oamenii simţind nevoia de a se proteja, şi pe de altă parte, scăderea este explicată şi de valoarea instrumentelor în care investim“, a spus Răzvan Szilagyi.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent