ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Ascendia vrea să preia o firmă de servicii software. CEO: Suntem entuziaşti cu privire la posibilitatea unei noi majorări de capital, pe care urmează să o facem în funcţie de nevoi

07.09.2022, 00:05 Autor: Tibi Oprea

♦ Compania de e-learning vrea să crească în continuare produsele proprii şi capacitatea de producţie.

Cosmin Mălureanu, CEO al companiei româneşti de e-learning Ascendia (simbol bursier ASC), spune că printre planurile companiei se numără intenţia de preluare a unei companii de servicii şi se arată entuziast cu privire la posibilitatea unei noi majorări de capital.

„Suntem entuziaşti cu privire la posibilitatea unei noi majorări de capital, pe care urmează să o facem în funcţie de nevoi. Suntem entuziaşti pentru că este posibil ca contextul general să ne aducă într-o poziţie bună pentru a achiziţiona o altă companie. Dorim să preluăm o firmă de servicii, care are profesionişti pe care îi putem muta pe liniile noastre. Nu vrem să generăm o nouă linie de business, ci să luăm specialişti din domeniul software care să se fi săturat să facă servicii şi să vrea să lucreze în zona de produs“, spune Cosmin Mălureanu în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi din 6 septembrie 2022.

Acesta afirmă că forma de achiziţie urmează a fi stabilită şi va consta cel mai probabil într-o parte bani şi o parte acţiuni.

 Pe lângă creşterea prin absorbţie, compania vrea să crească în continuare produsele proprii şi capacitatea de producţie.

„Nu vrem să mergem într-o nouă zonă de produs, avem suficiente, sunt bine. Vrem să creştem capacitatea în marketing şi vânzări, dar şi în producţie, pentru că avem nevoie. Previzionăm că vor fi foarte multe proiecte pe fonduri europene, pe lângă PNRR. Sunt deja proiecte lansate către universităţi şi şcoli şi deja au venit către noi foarte multe cereri de a integra soluţii ale noastre de către instituţiile publice. Urmează să vedem ce ajunge efectiv la contractare, dar suntem entuziaşti cu privire la faptul că există aceste nevoi“, adaugă Mălureanu.

Ascendia (simbol bursier ASC) a raportat o pierdere de 473.588 de lei în primul semestru din 2022, de la un profit net de 182.300 de lei în S1/2021, în contextul unor afaceri de 1,4 mil. lei, în urcare cu 68%. Veniturile totale au crescut cu circa 50%, ajungând la aproximativ 3 milioane de lei, potrivit datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

 

Alte declaraţii ale lui Cosmin Mălureanu:

Despre disponibilităţi:

Disponibilităţile băneşti la S1/2022 sunt cele pe care le-am anunţat (489.396 lei n.red.) şi se vede clar că am reuşit să ne închidem şi emisiunea de obligaţiuni care era scadentă anul acesta. Mai departe, ajungând în S2/2022, am terminat o nouă emisiune de obligaţiuni care ne-a adus circa 4,3 milioane de lei care urmează să intre în companie. Avem o capacitate foarte bună de a desfăşura activitatea şi am luat aceşti bani ca să creştem şi mai mult.

Despre eGaranţie:

Avem un nou proiect în zona de tip data la care lucrăm şi care va fi disponibil anul viitor. Îl numim eGaranţie. Toată lumea are acasă un sertar sau o pungă în care ţine nişte garanţii şi nişte facturi şi le caută acolo când are nevoie de ele. Când găseşte una, nu o găseşte pe cealaltă, când le găseşte pe amândouă de obicei au expirat de două zile. Noi urmează să rezolvăm această problemă printr-un sistem amplu care vizează atât consumatorul final, cât şi vendorul şi, mai departe, cei care fac service.

Planuri pentru S2/2022:

Vrem să terminăm partea de consiliu consultativ. Avem oamenii, lucrăm la procedură şi sperăm să anunţăm componenţa până la sfârşitul anului. Pe partea de stock option plan avem un plan pentru care am pus seminţele în AGA-urile anterioare, dar acum trebuie să venim cu un document complet care să arate mecanica şi să putem trece la pasul de implementare.

 

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent