O scădere a economiei mondiale s-ar putea dovedi singura opţiune de calmare a ritmului de creştere a preţurilor la nivel global, consideră Bogdan Florea, co-CEO al furnizorului de soluţii şi servicii IT Connections Consult, adăugând că, astfel, sectorul privat din industria tech ar putea înregistra evoluţii negative în perioada următoare. În acest context, compania îşi păstrează planul de obţinere a 30% din cifra de afaceri din pieţe externe, chiar dacă obiectivul este greu de atins în 2025, spune el.
„Este un moment delicat pentru contextul internaţional. Din punctul de vedere al teoriei economice, pare că singura variantă este o recesiune pentru a calma cu adevărat creşterea inflaţiei şi a repune economia pe făgaşul normal“, afirmă Bogdan Florea.
Connections Consult este listată pe piaţa AeRO a Bursei de la Bucureşti sub simbolul CC şi afişează în prezent o capitalizare de circa 90 de milioane de lei.
Grupul a înregistrat venituri de 47,1 milioane de lei şi un profit net de 4,67 de milioane în primele şase luni ale anului.
„Dar dincolo de acest lucru, sesizăm o scădere a interesului din partea clienţilor privaţi, nu neapărat doar în legătură cu noi, ci la nivel global sau cel puţin la nivel regional, a interesului de a investi în tehnologie şi, în general, în funcţii support, altele decât business-ul lor de bază“, continuă co-CEO-ul.
Prezent în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, el mai declarat că, în anii următori, evaluările unor companii pot adopta un trend descendent şi atunci va conta foarte mult cine are resurse să mobilizeze cash sau alte active, astfel încât să aibă bonitate pentru a obţine împrumuturi şi să poată investi în companii subevaluate faţă de nivelurile actuale, însă care prezintă în continuare potenţial de creştere.
„Estimăm o scădere a pieţei de IT la nivel global în zona privată. Evident că veniturile externe ar trebui să vină din zona privată, e foarte puţin probabil şi greu de crezut că vom putea să accesăm fonduri publice şi clienţi publici din exterior. Ne menţinem însă în continuare dorinţa de a avea 30% din venituri din pieţe externe.“
În ceea ce priveşte a doua jumătate a anului, Connections vizează atragerea de finanţări pentru cercetare în zona de securitate cibernetică şi inteligenţă artificială (AI). De asemenea, Bogdan Florea mai spune că grupul se concentrează pe obţinerea de proiecte mari şi pe acumularea de cash.
„Corelat însă şi cu o potenţială creştere a cifrei de afaceri la anul care va fi într-o mare măsură generată de sectorul public din România, probabil că procentul veniturilor externe în total venituri va fi mai mic decât 30% (în 2025 – n.r.)“, adaugă co-CEO-ul.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE