♦ Achiziţii pe Prospecţiuni Bucureşti şi Rompetrol Well Services ♦ „Ideea de bază este că ne putem uita în aval după Petrom, după companii care beneficiază de valul de investiţii masive care au loc în regiune în energie“.
În cadrul ultimei ediţii de săptămâna trecută a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitat Dan Antoniu Botea, CFA, investitor la Bursa de Valori Bucureşti, care a discutat despre portofoliul său de investiţii, procesul de tranzacţionare, evoluţia recentă a pieţei locale de capital, maximele istorice înregistrate de companii şi potenţialele evoluţii de la BVB.
„O companie la care păstrez expunerea este Life is Hard. Din păcate, acolo am avut o dezamăgire, rezultatele pe T1 au venit slabe, dar mi se pare că şi piaţa a reacţionat exagerat. Continui să păstrez poziţia, chiar dacă, obiectiv vorbind, rezultatele pe T1 au fost sub aşteptări. La 2Performant mi-am redus poziţia destul de mult pentru că am început să fiu circumspect în ce priveşte planurile managementului şi faptul că vrea să facă o nouă majorare de capital“, spune el.
Acţiunile furnizorului de soluţii software Life is Hard (simbol bursier LIH) se tranzacţionează în scădere cu 21% de la începutul anului, pe o lichiditate de 11 milioane de lei. Ieri la ora prânzului, cotaţia se deprecia cu 4,6%, la o evaluare de piaţă de circa 55 de milioane de lei. 2Performant (2P), liderul pieţei locale de marketing afiliat, afişează o scădere de 1,2% pe cotaţia de la BVB în 2024, pe tranzacţii de aproximativ 4 milioane de lei. Listată tot pe piaţa AeRO, compania este evaluată la 32 de milioane de lei.
„De exemplu, One United Properties este o companie care tot continuă să facă majorări şi nu neapărat să distribuie profitul sub formă de acţiuni gratuite. Le dai o dată, de două ori, pentru că de aceea s-au listat companiile la Bursă, dar dacă continuă să anunţe majorări de capital, la un moment dat cauţi altfel de companie care îţi dau dividende“, continuă investitorul.
El adaugă că, în ultima perioadă, a dedicat zece procente din portofoliu acţiunilor companiei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), care afişează creşteri de 63% în ultimele 12 luni, respectiv 28% de la începutul anului. Firma este deţinută majoritar de omul de afaceri Ovidiu Tender.
„Mi se pare o companie interesantă. Ideea de bază este că ne putem uita în aval după Petrom, după companii care beneficiază de valul de investiţii masive care au loc în regiune, în energie. Am mai identificat aici Rompetrol Well Services.“
Divizia de servicii petroliere a Rompetrol a realizat un profit net de 4,1 milioane de lei în S1/2024, în scădere cu 36% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, la venituri din exploatare de 37 de milioane de lei, minus 1,8%. Acţiunile grupului listat la Bursă sub simbolul PTR sunt pe plus cu 9% anul acesta.
„Am reintrat pe DN Agrar, Bento şi Simtel, alocând cam 10% din portofoliu pe fiecare. Dacă ar fi să mă întrebi ce acţiuni au şanse să crească de cinci ori în următorii cinci ani, bazat pe ce au demonstrat în ultimii ani, acestea sunt cele mai dinamice acţiuni“, mai spune Dan Antoniu Bota.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE