ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Ioan Biianu, Glissando Garden Center: Ne listăm tehnic la bursă lunea viitoare, pe 3 iunie. Ulterior, luăm în calcul majorări de capital social şi emisiuni de obligaţiuni

30.05.2024, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

„Am avut un T1 foarte bun, în linie cu creşterile din ultimii ani, aproximativ 20% pe cifra de afaceri şi profitabilitate“ Compania va raporta trimestrial la BVB.

De luni, 3 iunie, o nouă companie va veni la cota Bursei de Valori Bucureşti, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO). Glissando Garden Center, companie specializată în industria de home gardening, parte a grupului timişorean de agribusiness Glissando, va debuta la BVB în urma unei listări tehnice, prin care acţionarul majoritar Ioan Biianu va vinde aproximativ o zecime din totalul acţiunilor.

„Este un eveniment major pentru Glissando, în data de 3 iu­nie urmează să ne listăm la BVB. Decizia a fost luată aproximativ acum trei ani, când am transformat Glissando Garden în SA. De ce am ales să venim pe bursă? Pentru că a evoluat foarte mult şi economia românească şi, aşa cum se ştie, în ţările dezvoltate, bursa reprezintă un element foarte important pentru a atrage capital“, spune Ioan Biianu.

Grupul de firme Glissando a fost înfiinţat la Timişoara, în 1991, iar pilonul de gardening a luat naştere în 2011. Anul trecut, Glissando Garden Center a înregistrat o cifră de afaceri de 22,3 milioane de lei, în scădere cu 12,6% faţă de 2022, şi un profit net de 923.500 de lei, în urcare cu 56,9%.  Listarea de săptămâna viitoare va marca al treilea debut cu acţiuni de la BVB de anul acesta şi al doilea pe piaţa secundară AeRO, într-o aparentă dezgheţare a pieţei listărilor.

„Vrem să ne dezvoltăm şi într-un alt mod decât de a merge şi a ne împrumuta de la bănci. ştim că bursa nu este la fel de dezvoltată ca în alte ţări, însă în ultimii ani suntem surprinşi de ceea ce se întâmplă pe bursa românească şi, mai ales, creşterile din ultimii trei ani ne dau încredere să venim să ne finanţăm. Pe viitor, urmează să apelăm la metode de a atrage investitori, astfel încât compania să vină cu majorări de capital şi emisiuni de obligaţiuni.“

Acţionarul majoritar al Glissando Garden Center a fost invitat în cadrul ediţiei de miercuri, 29 mai a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea poate fi urmărită de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul este transmis pe Spotify.

În continuare, Ioan Biianu spune că societatea va raporta trimestrial la Bursă, deci nu la şase luni, aşa cum sunt obligate companiile listate pe piaţa AeRO.

„Am avut un T1 foarte bun, în linie cu creşterile din ultimii ani, aproximativ 20% pe cifra de afaceri şi profitabilitate. Cheltuielile pentru întreţinerea spaţiilor verzi, a casei, a grădinii sunt în primele patru-cinci opţiuni ale consumatorilor, după hrană, medicamente, construcţii, educaţie“, afirmă Ioan Biianu.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent